Article de Care Santos Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

El boig estiu del 2022

He decidit que em compraré una arma. Hi ha una armeria a prop de casa, ja va sent hora d’entrar-hi

2
Es llegeix en minuts
Alguns dels rifles exposats en una armeria de Barcelona, ahir.

Alguns dels rifles exposats en una armeria de Barcelona, ahir. / JOAN PUIG

Fa unes quantes setmanes vaig escriure un article sobre la vaga dels docents en què repetia d’una manera pesada, davant el mar de fons que hi havia, que per res del món volia ser docent. L’endemà una mestra argentina a qui les meves paraules havien ofès molt em deia a Twitter que el seu col·lectiu em menyspreava i que ella personalment se sentia molt feliç que jo no em dediqués al seu noble ofici. Tot això entre insults i desqualificacions, és clar.

Així que per si de cas la mestra argentina, o el propietari d’una armeria o qualsevol altra ànima sensible llegeix aquest article i comença a sentir-se ofès, aclariré des del principi el següent: gent, em posaré irònica. I, per si de cas, em permeto recordar que la ironia és una expressió en què es fa entendre «una cosa contrària del que es diu, generalment com a burla dissimulada.»

Bé, doncs som-hi.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

He decidit que em compraré una arma. Hi ha una armeria a prop de casa, ja va sent hora d’entrar-hi. No sé com és l’amo. ¿Em mirarà amb dissimulació? ¿Em dirà «què li poso»? ¿Hi haurà ofertes «dues per una»? No tinc ni idea de què vull, la veritat, però li diré quins són els meus propòsits. Vull practicar l’entreteniment de l’estiu. Segur que el venedor, com jo, ha vist les notícies. Sap que hi ha tirotejos per tot arreu. Ja no només als Estats Units, on comencen a semblar una tradició, com les desfilades o les banderetes. També a la civilitzada Dinamarca, a l’estricte Japó, aquí mateix. Tothom se les ha a trets amb el proïsme. I si ho fa tothom, per alguna cosa deu ser, dic jo.

Quan tingui l’arma, sortiré a estrenar-la. Primer ho anunciaré per internet, és clar. Sense amagar-me de res. En els meus vídeos de TikTok deixaré clares la meva perversitat i la meva collonada. Per descomptat, no amagaré el meu nom. Ni la meva cara. Em filmaré al lavabo, davant del mirall, i ho explicaré tot, amb tots els ets i uts. Després sortiré, ho faré i ho gravaré.

Triaré un lloc poc habitual. Una biblioteca, per exemple. Ja m’imagino entrant per la porta com una Geneta Solitària, amb la meva semiautomàtica en bandolera. La cara d’estupefacció de les bibliotecàries. Un munt de pàgines voletejant després dels trets. Les sirenes de la policia, els curiosos, les càmeres de televisió. Algú tancarà el meu compte de TikTok. El meu nom s’unirà a la llista dels assassins de l’estiu boig del 2022. Què divertit tot.

Notícies relacionades

No s’ho creuran (atenció: la ironia segueix). ¡El senyor de l’armeria no vol vendre’m l’arma! Parla de llicències i no admet suborns. Li he cridat que soc major d’edat, que sé què em faig, però de cap de les maneres. ¿I ara, què? ¿Com se suposa que m’he de divertir? ¿Per què no podem ser en tot com els Estats Units, aquest país que és per tot arreu, ho vulguem o no? En fi, ja veig que m’hauré d’acontentar amb veure ‘Dexter’ i menjar hamburgueses. Quina llauna.

¡Ah, me n’oblidava! Envio una salutació molt entranyable a la meva professora argentina, per si m’està llegint.