Pros i contres | Article de Josep Maria Fonalleras Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Visites i fotos al pi de la noia de ‘Crims’

Em costa imaginar quina és la mania que empeny els curiosos al lloc del crim. ¿Morbositat?

1
Es llegeix en minuts
Visites i fotos al pi de la noia de ‘Crims’

David Aparicio

Sembla ser que hi ha gent que s’ha dedicat a visitar un determinat pi de Portbou, un dels pins que hi ha al costat del cementiri on, en una fossa comuna, es troben, sense saber exactament on, les restes de Walter Benjamin. En aquest pi, va aparèixer penjada, fa més de 30 anys, una noia que no tenia nom i que gràcies a l’obsessió periodística de Tura Soler i al programa ‘Crims’, ara sabem que es deia Evi Anna Rauter. També sabem que no és segur que fos un suïcidi, com tampoc no està clar que la mort de Benjamin fos una decisió íntima del filòsof.

El fet és que la certesa de l’arbre i la consolidada i extensa audiència que té el ‘true crime’ de TV-3 han provocat aquest tipus de turisme mortuori, curiosos fent-se fotos al costat del pi. Que consti que soc un assidu dels cementiris –també el de Portbou– i que faig fotos de les tombes dels meus escriptors, pintors i futbolistes preferits, però em costa imaginar quina és la mania que els empeny al lloc del crim. ¿Morbositat? ¿Exhibició de la troballa com una medalla? També em genera certa inquietud què passarà aquest estiu. ¿Hi haurà cues? ¿Faran un ‘pack’ amb la memòria de Benjamin i de la noia tirolesa?

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Temes:

TV-3