Article de Jenn Díaz Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Drets distòpics

No ens hem de justificar. No li devem a ningú una situació de precarietat, una violació o que la nostra vida perilli perquè se’ns concedeixi el dret a l’avortament

2
Es llegeix en minuts
Drets distòpics

Feed

Cada vegada que el dret a l’avortament, en qualsevol lloc del món, torna a ser qüestionat o vulnerat, arriben les justificacions per fer-nos mereixedores d’aquest dret. Històries i més històries d’embarassos no desitjats fruits d’una violació. O embarassos de risc que no poden tirar endavant perquè perilla la vida de la dona o la persona que gesta. O embarassos de menors. O matrimonis forçats. Situacions dramàtiques, dignes d’un capítol de ‘El conte de la serventa’. Escenes distòpiques, que no ens podem creure, que ens esgarrifen... que justifiquen que, fins i tot aquells que estan en contra del dret a l’avortament, s’ho repensin. ¿Què faries, si la teva filla fos violada i es quedés embarassada? ¿Què faries, si la vida de la teva filla perillés amb l’embaràs? Per convèncer l’adversari –tota una xarxa organitzada per no permetre que els drets sexuals i reproductius siguin universals– hem de dibuixar un escenari apocalíptic.

Notícies relacionades

No ens enganyem: el dret a l’avortament és també per a aquells embarassos no desitjats. T’has quedat embarassada i no volies. Perquè no vols tenir fills encara. Perquè no voldràs tenir-los mai. Perquè t’has quedat embarassada amb una parella sexual amb qui no vols tenir fills. Perquè no és el moment. Perquè no arribes a final de mes. Perquè t’agrada la teva vida sense fills i encara no els vols. Perquè la teva vida no t’agrada gens i no vols portar un fill. Perquè has cardat sense condó i t’has quedat embarassada d’una persona de qui ni tan sols recordes el nom. Què ens importa. Perquè no vols estar embarassada.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

No ens hem de justificar. El dret a l’avortament no necessita una distòpia per ser merescut. És un dret, no ens l’hem de guanyar. No li devem a ningú una situació de precarietat, una violació o que la nostra vida perilli perquè se’ns concedeixi, oh déus de la Terra que decidiu sobre els nostres cossos. El dret a l’avortament, el dret al mateix cos, el dret a prendre decisions conscients i informades ha de ser universal. Els debats morals, per als moralistes. Un avortament sense cap situació límit no és menys legítim. No us devem res. No volem el vostre permís. I ningú us ha demanat perdó.

Temes:

Dones