Pros i contres | Article d’Emma Riverola Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Avortament als EUA: tot pot ser pitjor

Que els esforços dels antiavortistes se centrin en el control de les dones i no en la defensa de la sanitat o les escoles bressol públiques deixen molt clares les seves prioritats: pretenen imposar una moral que doblegui la llibertat i la igualtat

1
Es llegeix en minuts
Avortament als EUA: tot pot ser pitjor

Efe

El pitjor de la derogació de l’avortament als EUA no és un present dolorós i inquietant, sinó la possibilitat d’un demà tenebrós. Actualment, el moviment antiavortista als EUA està dominat per fonamentalistes religiosos que anteposen la vida del fetus a qualsevol circumstància, inclosa la violació o l’incest. ¿Fins a quin punt es pot arribar a trasbalsar aquesta defensa en un futur? ¿Podrà ser castigada una dona que begui alcohol? ¿Es qüestionaran els seus ‘esforços’ laborals o un simple viatge amb avió? De la mateixa manera que qualsevol mort fetal ja pot ser investigada com a delicte, ¿podrà vigilar-se la conducta de la futura mare? En un món en què cada un dels nostres passos es converteix en una dada que pot ser detectada, la possibilitat fa vertigen. 

Que tots els esforços dels antiavortistes se centrin en el control de les dones i no, per exemple, en la defensa de la sanitat o les escoles bressol públiques deixen molt clares les seves prioritats. No donen suport a una existència digna, sinó que pretenen imposar una moral que doblegui la llibertat i la igualtat. Una visió fonamentalista avalada pel poder judicial i amb les possibilitats infinites de la tecnologia de control social. Tot pot ser molt pitjor. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web