Pros i contres | Article d’Emma Riverola Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Ai, el ‘hi, hi, ha, ha’

Un bombardeig de missatges va aconseguir canviar el judici en un circ i devastar la imatge de Heard

1
Es llegeix en minuts
Ai, el ‘hi, hi, ha, ha’

El 2020, el Tribunal Superior de Londres va determinar que Johnny Depp havia pegat a la seva exdona Amber Heard en una dotzena d’ocasions, i que va posar en risc la seva vida fins a tres vegades. A principis d’aquest mes, un jurat popular de Virgínia (EUA) va condemnar Heard a pagar 15 milions de dòlars a Depp al considerar que ella va difamar l’actor al presentar-se a si mateixa com a víctima de maltractament. Són molts els condicionants que han pesat en una sentència que Heard planeja recórrer. La sentència ha donat i donarà per a amplis debats, però més enllà del cas per si mateix, resulta rellevant com les xarxes socials han resultat determinants en el desenllaç.

Un bombardeig de missatges va aconseguir canviar el judici en un circ i devastar la imatge de Heard. La futilitat va fer oblidar el judici anterior i la ridiculització es va convertir en la més potent de les armes. No sempre els missatges eren aparentment agressius, n’hi havia prou amb aprofundir en la mofa. La caricatura deshumanitza i la frivolitat trenca els vincles de la sensatesa. A la fi, es tracta de desposseir els actes de gravetat. Coneixem el poder de les paraules, poden atraure o sotmetre, curar o matar. Compte també amb l’enginyós ‘hi, hi, ha, ha’. Ha fet alguna cosa més que burlar-se del #MeToo. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Temes:

Johnny Depp