La relliscada | Article de Pilar Garcés Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

La guineu cuidant el galliner

Un ex alt càrrec de Vox redactarà el Pla d’Igualtat del Parlament balear, no el discriminarem per ser misogin i homòfob

3
Es llegeix en minuts
La guineu cuidant el galliner

Adoctrinar, quin negoci. Un nínxol, l’anomenaria un emprenedor d’aquests que identifica al moment l’oportunitat. Es gasta un dineral públic en cursos sobre igualtat en ajuntaments i escoles: aquesta pasta és allà per a qui se la vulgui embutxacar. Arran del curset, un discurset. El deMacarena Olona, en el recent debat televisat dels candidats a presidir Andalusia: «Quan entrem a San Telmo tancarem tots els xiringuitos ideològics que es limiten a pintar els bancs de colors». La cap de llista de Vox pensa que la violència de gènere és un invent tot i que portem aquest any 43 assassinats de dones, segons Feminicidio.net, i els drets de la ciutadania LGTBI un altre escurabutxaques. El mateix opina Javier García Bartolomé, únic regidor de la ultradreta a l’ajuntament de Valladolid, i que dilluns en el ple va desencadenar un petit tsunami a l’exigir l’eliminació d’aquestes jornades de formació en igualtat i d’àmbit afectiu i sexual en escoles públiques i concertats de la ciutat perquè només busquen rentar el cervell als nens. Quan se li va aclarir que el seu company de partit Javier Moreno Espeja, nomenat fa deu dies director del Servei Públic d’Ocupació de Castella i Lleó, era amb la seva empresa Data Consulting qui impartia aquests cursos, i que alguns els impartia ell mateix en persona com a monitor, devia quedar desconcertat. L’esmentat alt càrrec de la conselleria d’Indústria, Comerç i Ocupació en mans de Vox va dimitir ipso facto «per no perjudicar el partit». Que després no diguin que en aquest país ningú abandona voluntàriament la poltrona. Entre la ideologia i la butxaca no va tenir cap dubte. Per alguna cosa l’home fa tant temps que imparteix lliçons de principis morals i drets civils, per saber anteposar el que realment importa. Lluny d’agrair-li el gest, els d’Abascal li van criticar el seu «activisme» feminista dins de les escoles, una interferència per a l’acció política de Vox.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Què serà del suculent negoci de Javier Moreno ara que governen els seus, i que, si ens creiem Macarena Olona, corren perill els xiringuitos i les empreses dedicades a l’adoctrinament en valors democràtics. No patim per ell. Sempre li quedaran les comunitats governades per forces progressistes, i les seves generoses institucions públiques. Verbigràcia, el Parlament balear, que ha encomanat el seu Pla d’Igualtat a l’empresa consultora de Moreno. Devia presentar una oferta increïble perquè no es tingués en compte l’empremta de carboni que generaria, ja que es troba establerta a Burgos. No devia incloure en la seva memòria de proposta que el seu soci fundador pertany a un partit obertament misogin i homòfob, però si ho va fer no passa res. No el discriminarem per motius ideològics perquè això contravindria els principis constitucionals del nostre país. Nosaltres, els paganini, no som com ells, els que fulminen la dissidència en dos minuts. Acceptem la paradoxa que algú prediqui una cosa i doni un blat molt diferent. Tots tenim dret a la contradicció ben remunerada. Allò que el fet de posar la guineu a cuidar el galliner és un perill i una imbecil·litat representa un estereotip passat contra les males bèsties, que com tothom sap també mengen llagosta i baies si fa falta. Cremo en desitjos de tenir a les meves mans el document que aprovarà la Cambra balear amb l’ajuda de l’ex alt càrrec de Vox, que ara es pot bolcar en l’encàrrec perquè disposarà de més temps. A veure si és veritat que es limita a proposar pintar de colors els escons de ses senyories.

Temes:

Vox Igualtat