Pros i contres | Josep Maria Fonalleras Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Setanta anys de reina, un sandvitx i el sentit de l’humor

Als 96 anys, Isabel II ha sigut capaç de riure’s de si mateixa amb un vídeo que ha protagonitzat amb el famós ninot Paddington Bear

1
Es llegeix en minuts
Setanta anys de reina, un sandvitx i el sentit de l’humor

AFP

És probable que la causa última de la longevitat d’Isabel II sigui el sentit de l’humor. En la celebració del jubileu de platí, ha declarat que es tractava de donar les gràcies “pels enormes canvis dels darrers 70 anys”. Ho diu algú que basa el seu estatus en l’absència de canvis. Ella, i això és el que es pot permetre, observa la realitat com si no en formés part. O millor. Com si fos al centre d’un cos celeste que no para de moure’s mentre roman estàtica, impertorbable. Em fa pensar en uns versos de Vinyoli: “Tot giravolta com en un parc d’atraccions,/ però tu i jo vivim al botó de la roda,/ on és imperceptible el moviment”. 

Als 96 anys ha estat capaç de riure’s d’ella mateixa amb el petit  vídeo que ha protagonitzat amb el famós ninot Paddington Bear, l’os despistat i bestial que, maleducat, beu el te a galet a Buckingham sense que la monarca s’immuti. Ensopega, malmet el pastís d’aniversari i ofereix a la reina un sandvitx de melmelada. “Sempre en porto un d’emergència” diu l’os de peluix. I ella obre l’eterna i enigmàtica bossa de mà i contesta: “Jo també”. I ensenya un altre sandvitx de melmelada. I fan sonar tots dos el “We will rock you” amb les culleretes del te. En té per 70 anys més.  

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web