Pros i contres | Article d’Emma Riverola Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Borràs, fi del malabar

1
Es llegeix en minuts
Jordi Turull i Laura Borràs.

Jordi Turull i Laura Borràs. / TWITTER JORDI TURULL

Sempre hi ha un moment en què cau la piloteta. El malabarista no pot mantenir el joc eternament, tampoc el públic ho aguantaria. Per molt que l’espectacle sigui fascinant, tot té el seu temps.

Puigdemont es va acomiadar del lideratge de Junts i el congrés del partit va ungir Laura Borràs com a presidenta i Jordi Turull com a secretari general. Fins aquí, cap sorpresa. Però la piloteta s’amaga en la lletra petita del conclave. Més aviat en la xifra petita. La baixa participació en les votacions va ser determinant. Tant, que les dues persones proposades per Borràs no van aconseguir els vots necessaris per entrar en l’executiva (una altra cosa és que, a la fi, aconsegueixin formar-ne part). Però el més cridaner va ser que Turull es va imposar en les votacions. La presidenta de Junts va quedar relegada a un tercer lloc, ja no ha sigut la més votada. Ni la següent. Si tenim en compte que Borràs s’ha esforçat a assenyalar com a persecució política la seva imputació per contractes a dit a la ILC, l’aritmètica és encara més dolorosa. Borràs va cridar a «reiniciar» el procés. Potser nostàlgica d’aquell miratge que va ocultar la impotència, la incapacitat i les mentides. Mentrestant, es mira les mans. ¿On és la piloteta?

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web