Article d’Isabel Sucunza Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Fires literàries: el capital que no es veu

Hi ha una cosa molt complicada de quantificar, per la qual mai apareixerà en cap resum de guanys: les trobades entre els professionals del sector, l’intercanvi d’informació i els possibles projectes que sorgeixen

1
Es llegeix en minuts
Fires literàries: el capital que no es veu

L’últim dia de la fira Literal, quan les parades ja començaven a plegar, una de les responsables de l’organització recollia els fulls de valoració que prèviament hi havien repartit i que els editors s’afanyaven a omplir amb dades com ara la satisfacció de la ubicació de les taules o la facturació total de les dues jornades. Hi ha un capital que també proporciona la fira que, tot i ser importantíssim, en ser complicat de quantificar, mai no apareixerà en cap resum de guanys: les trobades entre professionals del sector, l’intercanvi d’informació i els possibles projectes que s’hi generen.

Al sector dels llibres, igual que a qualsevol altre, suposo, és molt fàcil, per inèrcia, acabar pensant que el món és el que passa al teu voltant en un radi molt reduït. És aquest un d’aquells pensaments invasius que impedeixen veure més enllà, que porten a fer discursos universals d’allò que simplement és un safareig d’escala i que duen a elevar a la categoria d’apocalíptic o de triomf mundial qualsevol mínim moviment que vagi una mica més enllà de la cosa concreta de publicar un llibre -o una col•lecció de llibres-; qualsevol mínim moviment empresarial, per exemple, vull dir.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Dissabte i diumenge passats, la Literal anava plena d’editorials independents que no paren de moure’s: publiquen llibres, compren drets, generen debat i conversa, es fusionen i neixen de noves fins i tot. Si amb una passejada d’un parell d’horetes per allà, una llibretera en pot sortir amb un parell d’actes tancats, una explicació més clara sobre la darrera fusió editorial, la confirmació d’una notícia, que aviat es sabrà, del naixement d’un nou segell de narrativa i un possible projecte nou per a un segell d’assaig que també està a punt de sortir, imagineu la quantitat de coses que poden haver començat a moure i que poden haver acabat de concretar sobre el terreny els editors que s’hi han passat tot el cap de setmana.

Calen fires com aquesta per fer que aquest món nostre es mogui més enllà dels límits dins dels quals treballem la resta de l’any.

Temes:

Llibres Fires