Pros i contres | Article de Josep Maria Fonalleras Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

L’augment de la temperatura al Planeta i la frontera de l’apocalipsi

Enmig de tants números i tants auguris còsmics, millor que ens dediquem a l’‘om’ tàntric, la vibració que «és el primer so, la freqüència de l’univers»

1
Es llegeix en minuts
L’augment de la temperatura al Planeta i la frontera de l’apocalipsi

EFE / ALESSANDRO DI MARCO

L’Acord de París descrivia l’augment de 2º del Planeta com la frontera que marcaria la catàstrofe climàtica a finals del segle XXI. L’IPCC, els experts del grup intergovernamental, ja van dir que dos eren massa graus i que la lluita preferent era aconseguir que la diferència entre la temperatura pre-industrial i la de 2100 no fos superior a 1’5º.

Arribar a reduir mig grau la hipòtesi de l’escalfament global i apocalíptic és, ara per ara, l’objectiu màxim de la comunitat internacional. Però resulta que la Organització Mundial de Meteorologia (OMM) acaba de diagnosticar que d’aquí al 2026 ja haurem arribat a aquesta xifra màgica. O que hi ha un 50% de possibilitats que això passi. No pensàvem, molt probablement, que fos tan aviat tot i que l’IPCC ja va parlar del 2040 com a data prevista de l’arribada inexorable dels 1’5º si no fèiem res (o més del poc que fem) per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Enmig de tants números i tantes malastrugances còsmiques, millor que ens dediquem a l’'om' tàntric, la vibració que “és el primer so, la freqüència de l’univers”, que no sé ben bé què vol dir, però que surt a tots els manuals de relaxació espiritual com a primera acció per calmar els ànims.  . 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web