Pros i contres | Emma Riverola Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Pegasus: anem despullats

1
Es llegeix en minuts
Pegasus: anem despullats

La sèrie Pegasus fa un gir de guió i el Govern anuncia que Pedro Sánchez i Margarita Robles han sigut espiats pel software  israelià. Aquest que, en teoria, només poden comprar els governs. Una nova bretxa en la societat: infectat o no per Pegasus. El cas dona per a mil disquisicions. Pedra, paper o tisora: ¿El ‘Moncloagate’ aixafa, embolica o talla el ‘Catalangate’? 

Notícies relacionades

Fars llargs o curts: ¿Estat estranger o els subsols del propi? ¿Fins a quin punt estan soscavats els pilars de la nostra democràcia? Punts suspensius o final: ¿Quantes persones més i de quins àmbits del poder han sigut espiades? Sistemes de protecció: ¿Van ser detectats els atacs de manera immediata o es va fallar greument a l’hora de detecar-los? I potser el més important, que marcarà el futur: ¿S’afrontarà l’assumpte amb valentia i ànim d’arribar fins a la veritat? 

Les derivades polítiques del cas Pegasus s’intueixen profundes. Amb ànim més particular, l’aparell que portem a sobre tot el dia cada vegada pesa més. Res que no sapiguem. Però si les persones que més capacitat tenen per protegir la seva intimitat es veuen atacades, és evident que la resta anem despullats. Amb traïdoria, complaença i factura a final de mes.