Pros i contres / Article de Josep Maria Fonalleras Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

La imatge de Le Pen en el debat televisiu

N’han après, i arriben més convençuts, més segurs. Diumenge comprovarem si el maquillatge de l’extrema dreta els ha embellit prou

1
Es llegeix en minuts
La imatge de Le Pen en el debat televisiu

LUDOVIC MARIN

Un col·laborador de Marine Le Pen va dir que «estem preparant el debat des de fa cinc anys». El debat televisiu, per descomptat, un dels factors que en les anteriors eleccions a president de la República va acabar sent decisiu per a la contundent derrota de la candidata extremista. La imatge va ser la d’una persona nerviosa, indecisa i superada pel seu oponent. Cinc anys, doncs, han servit per corregir errors tàctics. ¿En què ha consistit el treball de reconstrucció de la imatge? Bàsicament, en un canvi de realitzador del programa. Llavors, Le Pen va ser enfocada mentre removia papers, mentre es diluïa en una líquida insuficiència que els espectadors van poder percebre. Ara, hi ha hagut les exigències i els pactes habituals (les cadires, la distància, la temperatura del plató), però sobretot la de no gravar els candidats si no era en el moment en què miraven al seu oponent. I la presència de tècnics televisius de cada partit que controlaven els canvis de perspectiva, els primers plans, la confrontació visual. N’han après, i arriben més convençuts, més segurs. Diumenge comprovarem si el maquillatge de l’extrema dreta els ha embellit prou.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web