Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Pur feminisme

Hi ha una facció del feminisme que, lluny d’unir esforços, exacerba les divergències i les converteix en trinxeres morals

1
Es llegeix en minuts

El feminisme va tornar al carrer el 8-M, però el pas no va ser compartit. A diverses ciutats espanyoles hi va haver manifestacions alternatives. Malgrat ser molt minoritàries, expressen una facció del feminisme que, lluny d’unir esforços, exacerba les divergències i les converteix en trinxeres morals. La prostitució, els ventres de lloguer i l’autodeterminació de gènere són els punts aparentment en disputa.

Hi ha unanimitat absoluta en el feminisme en contra del tràfic, no tant sobre l’abolició de la prostitució. ¿Quines solucions reals s’ofereixen a les persones que l’exerceixen com única via de subsistència? Respecte als ventres de lloguer, l’opinió majoritària és contrària. Sorprèn que el tema sigui utilitzat com a arma llancívola i, de passada, serveixi per atacar persones LGTBI. Quant al gran debat, l’autodeterminació de gènere, n’hi ha prou amb veure l’estigmatització redoblada que estan patint les persones trans com per encarrilar la discrepància des de la serenitat. El feminisme sempre ha acollit la disparitat, utilitzar-la per fragmentar-lo, trencar aliances i enredar-se en una batalla estèril per la puresa del moviment només li resta capacitat per erigir-se en agent de canvi polític.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web