Ficció audiovisual Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Subscrita a l’aventura d’Anna Delvey

La protagonista de ‘¿Quién es Anna?’ ens segresta hàbilment amb un magnetisme incandescent que sembla travessar la pantalla amb cada ganyota dels seus llavis

2
Es llegeix en minuts
Subscrita a l’aventura d’Anna Delvey

Netflix

«Tots som una mica Anna Delvey», diu Arian Moayed, l’actor que dona vida en la ficció l’advocat encarregat de la defensa de la presumpta hereva alemanya que va aconseguir estafar bancs i l’elit de Nova York per finançar un somni i una vida impossible. Todd Spodek, que així s’anomena l’advocat de l’Anna –el veritable cognom de la qual és Sorokin– ataca d’aquesta manera el prejudici moralista dels que es creuen lliures de tot pecat, nets de qualsevol indici de falsedat, per sobre de l’exageració o l’autocomplaença. Todd Spodek sap que ningú és innocent del constant pecat de la mentida. Tots exagerem, estirem la veritat més enllà del que imaginem i ens emboliquem amb la versió de la realitat que ens sembla més estilosa per triomfar a la festa de les vanitats del capitalisme. Una manta d’excuses i justificacions resistent al fred de l’hivern de conseqüències que ens espera... a alguns. Un hivern que, si arriba, no és igual per a tots, ¿oi? Sobreviure al fred no es tradueix en la mateixa experiència per a cadascun de nosaltres. Els privilegis es tradueixen en valors físics sense que ens n’adonem, i van més enllà dels paràmetres fixos que ens agrada imaginar. El món es converteix en un bosc d’injustícies en què perdre tots els nostres valors, ja fossin reals o fingits, per poder cridar a plens pulmons que la vida és molt difícil, que el llop ens espanta moltíssim. 

Anna Delvey és el producte d’una ment genial que es va negar a acceptar les circumstàncies que li van ser donades en la loteria de la vida. Anna Sorokin, que va prendre el cognom Delvey per construir la persona que sempre va voler ser, sorgeix del no-res per fer de Nova York casa seva. Enlluerna l’alta societat de la capital del món, coneguda per ser exquisida i cruel a parts iguals, fent-s’hi un lloc per dret propi, i no per herència o naixement. L’Anna, immigrant russoalemanya de vint anys, es planta a la ciutat i decideix fer-la seva, amb les mans a les butxaques buides i posant un peu davant de l’altre, caminant impassible cap al futur que decideix merèixer des de petita. ¿Com es pot no caure fascinat per aquesta història? ¿Com es pot no voler saber-ne més, saber-ho tot, sobre una aventura impossible que encara no s’ha acabat? 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Shonda Rhimes, experta a trobar i crear històries que alimenten l’ànima i empresonen la curiositat humana davant del televisor, ens porta a Netflix la història d’Anna Delvey inspirada en un article de ‘The New York Times’, escrit per Jessica Pressler el 2018. L’Anna, interpretada per la fantàstica Julia Garner, que molts coneixeran pel seu paper a ‘Ozark’, ens segresta hàbilment en la minisèrie de nou episodis anomenada ‘¿Quién es Anna?’ amb un magnetisme incandescent que sembla travessar la pantalla amb cada ganyota dels seus llavis, amb cada mirada d’exasperació amb què lacera els altres personatges de la seva inversemblant història. 

Anna Delvey és una obra mestra del món que hem creat. L’Anna és un Robin Hood egoista, i terriblement narcisista, que ataca els fonaments de la ferotge opressió classista a què ens hem acostumat massa dòcilment. ¿Qui no voldria saber-ne més?

Temes:

Netflix Sèries