Article de Mónica Vázquez Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

‘Old enough’: medicina per a l’ànima

Cada capítol és una petita dosi de senzilla alegria que ens convida a passejar per racons de la cultura japonesa

1
Es llegeix en minuts
‘Old enough’: medicina per a l’ànima

Un dels valors estratègics de les plataformes de ‘streaming’ és la capacitat que tenen de convertir-se en finestres i ports per a contingut d’idiomes i cultures diferents. Netflix és especialment donat a exportar i importar productes internacionals, posant-los a disposició d’una multiplicitat de públics que de cap altra manera mai haurien sabut com trobar-los. Des de sèries produïdes per les seves diferents sucursals escampades pel planeta com llicenciant produccions alienes, Netflix sembla especialment interessat a invertir en l’ampliació del seu catàleg multicultural. 

Una de les noves incorporacions en el menú audiovisual de Netflix és la sèrie japonesa ‘Old Enough’, un adorable ‘reality show’ en el qual nens petits s’embarquen en l’aventura de fer el seu primer encàrrec sense ajuda dels seus pares. Produïda per Nippon TV, ‘Old Enough’ és una de les sèries de televisió més exitoses del país, en antena des de fa més de 30 anys, i s’ha convertit ràpidament en objecte de tota mena d’opinions des del seu llançament global a Netflix. 

Notícies relacionades

Des d’àcides crítiques fins a embafadors afalacs, ningú queda indiferent a aquest fenomen audiovisual japonès que ha aconseguit fer-se un lloc en l’imaginari internacional. Potser sigui per la saturació de contingut narratiu o per la tendència als formats de 40 minuts que proliferen a totes les plataformes, ‘Old Enough’ ha aconseguit enganxar el públic de Netflix amb capítols curts que ronden els 20 minuts explicant-nos les aventures de nens petits que s’enfronten al món sols per primera vegada, això sí: envoltats de càmeres i un equip de seguretat que els acompanya sense que ells ho sàpiguen.

‘Old Enough’ és un bàlsam per a l’ànima. Cada capítol és una petita dosi de senzilla alegria que ens convida a passejar per racons de la cultura japonesa, fent-nos partícips de l’heroisme quotidià que és créixer en un món d’adults, escoltant i aprenent coses de la vida des del punt de vista del millor de la humanitat: els nens.