Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Residències d’avis | Lligats

Llegir els (mal)tractaments als quals són sotmeses les persones grans en algunes residències és abocar-se a la indignitat

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp53869807 residencia ancianos madrid200626202328

zentauroepp53869807 residencia ancianos madrid200626202328 / DAVID CASTRO

Lligats perquè no mirin d’anar sols al lavabo. Immobilitzats perquè no hi ha prou mans per cuidar-los. Sedats perquè se submergeixin en la inconsciència i no requereixin cap atenció. Llegir els (mal)tractaments als quals són sotmeses les persones grans en algunes residències és abocar-se a la indignitat. Imaginar-ho, el terror. Més encara quan molts són plenament conscients de la seva submissió. De sobte, deixar de tenir el control de la vida. No ser ningú. L’angoixa desbordada i, per calmar-la, medicació. I així, dia rere dia, desarmats, sense possibilitat de rebel·lia. Enfonsant-se en la renúncia. 

Tu que un dia et vas creure l’amo del món, la més poderosa, el lector infatigable, la més agosarada, el més seductor... Tu que vas pactar amb la vida cada decisió, ara, condemnat a una agonia. A una tortura medieval. Des de la Fiscalia de la Sala de Protecció de Persones amb Discapacitat i Persones Grans es vol avançar en un nou model de residències. Un avanç que són molts i necessaris per definir-nos. Per saber si volem ser una societat que converteix en despulles els que ja no considera productius. Imaginem als nostres propis cossos el que això significa. Imaginem el terror.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web