Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

La història inversemblant i fantasiosa de Boris Johnson

Quan hagi caigut, algú haurà d’estudiar com és que aquest estudiant d’Eton, coneixedor del grec i del llatí, tenia tanta mania a muntar festes i a ballar desmesuradament mentre el país que dirigia combatia la pandèmia

1
Es llegeix en minuts
La història inversemblant i fantasiosa de Boris Johnson

JESSICA TAYLOR / PARLAMENTO BRITÁNICO

Els jocs de paraules no són una exclusiva dels diaris esportius. També s’hi apunta la premsa generalista, com ara el ‘Daily Record’ escocès. Arran de les disbauxes festives de Boris Johnson al número 10 de Downing Street i arran de les mentides amb què ha mirat de defensar-se, ha titulat ‘A cock and a bull tory’, una frase feta en la qual han substituït l’original 'story' (és a dir, la història d’una polla i un toro, que vol dir un relat increïble, inversemblant, fantasiós) per la denominació més estesa del partit conservador, els ‘tories’. La gràcia d’aquesta broma és que no solament juga amb la cultura popular, sinó amb la famosa escena final de la inclassificable i portentosa novel·la ‘Tristram Shandy’, una disbauxa escrita al segle XVIII per Laurence Sterne, en la qual ‘cock’ i ‘bull’ volen dir el que diuen i també fan referència als òrgans sexuals masculins i a les dificultats d’una erecció en condicions.

Quan hagi caigut, algú haurà d’estudiar com és que aquest estudiant d’Eton, coneixedor del grec i del llatí, tenia tanta dèria a muntar festetes i a ballar desaforadament mentre el país que dirigia combatia la pandèmia i la reina vetllava el cadàver del seu espòs. Sterne hauria rigut molt.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Temes:

Boris Johnson