ANÀLISI

Pernils per a tothom

1
Es llegeix en minuts
Pernils per a tothom

REUTERS/Marcelo Del Pozo

Està clar que ja fa mesos que el Barça que pensa en gran. Jo diria que pel broc gros. Més xulo, impossible. ¡És clar que sí! Que fa falta reconstruir el Camp Nou i convertir-lo en el negoci del nou segle, doncs es demanen 1.500 milions d’euros a Goldman&Sachs.

Que la gent dubta que aquest Barça, el de Xavi Hernández, jugarà d’aquí nou mesos com el Bayern, doncs el tècnic s’ho va xiuxiuejar a l’oïda a Joan Laporta a l’avió de tornada de Munic on, ens acabem d’assabentar, que els blaugrana van perdre «per detalls».

Que els 540 empleats del club feia anys que no tenien un bon pernil per Nadal (és més, quan el tenien era perquè se l’havien proporcionat ells mateixos venent números de la loteria nadalenca), doncs agafem la caixa i els enviem a casa un pernil La Joya de la Sierra 1889.

Cordin-se els cinturons

I estaria bé que, entre tanta grandesa i ànim, intentessin que el discurs que li arribés a l’afició fos més realista que el que es transmet des de la llotja i la banqueta, no tant des de la gespa, ja que els jugadors saben el pa que s’hi dona. Insisteixo, algú hauria de reconvertir la llegendària frase de Pep Guardiola «cordin-se els cinturons, que ens divertirem», en un sincer i animós «cordin-se els cinturons, que hi haurà turbulències, però tirarem endavant». Per exemple, dic, no ho sé.

Notícies relacionades

L’afició, curiosament, ha arribat molt abans a la realitat que el president, l’entrenador i fins i tot els capitans. I no només això, sinó que s’hi acostuma. I creu, però creu en el futur, més que en el present. I és el que s’ha vist a Sevilla, on Xavi va complir el seu vuitè partit i continua sense guanyar els bons, els grans, els de dalt.

I això que ahir va tenir el Gordo de Nadal a les mans, gràcies a la increïble, beneita i tonta (per no dir altra cosa) autoexpulsió d’aquest famós i envanit Jules Olivier Koundé, que li va servir amb safata al Barça la victòria que (això és el que hi ha) la va perseguir, sí, sí, amb coratge i ganes, però el seu futbol encara no és de Champions.