Pobresa Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Auditar la misèria

Fa mal pensar que una de les accions «contra la pobresa» més eficients i coordinades d’ajuntaments i Generalitat sigui enviar mossos a desallotjar infrahabitatges

1
Es llegeix en minuts
Auditar la misèria

Ferran Nadeu

A l’Ajuntament de Barcelona els partits han acordat que tècnics i bombers auditaran els infrahabitatges de la ciutat per avaluar-ne el nivell de risc. Per a això ha servit la mort de Violeta, Shaky i els seus fills, Ikslan i Zhara, a la plaça Tetuan. També gràcies a ells hem descobert que hi ha 865 persones en les mateixes condicions, 208 de les quals, menors. A la mateixa ciutat en què han pujat a la Sagrada Família una estrella d’un milió i mig d’euros, hi ha 208 nens i nenes vivint com vivien Ikslan i Zhara. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Malgrat tot, i tot i que auditar no és solucionar, millor ser pobre a Barcelona que en cap altre lloc, perquè acaben de premiar els seus Serveis Socials com els millors de l’Estat. Els premien, entre altres coses, perquè gestionen ajudes d’emergència com a emergències, o sigui, en 48 hores, i sembla que no és gens normal. També per això molt millor ser pobre a Barcelona que a qualsevol de les ciutats veïnes. Tot i que amb treballadores desbordades, en el cas del local de Tetuan la regidora responsable va poder acreditar 88 contactes o ajudes. A Badalona, no obstant, es va abandonar a la seva sort molta de la gent que va sobreviure a l’incendi de la nau ocupada del Gorg de l’any passat, i s’han vist obligats a tornar a ocupar; i a l’Hospitalet una dotzena de persones que van desallotjar de la nau on vivien dormen des de fa un mes en tendes de campanya al carrer. Ningú de Serveis Socials s’havia acostat a la nau en anys, i ara continuen sense donar-los solucions dignes d’aquest nom.

¿Qui auditarà el nou barraquisme que creix de manera imparable per tota l’àrea metropolitana? Fa mal pensar que una de les accions «contra la pobresa» més eficients i coordinades d’ajuntaments i Generalitat sigui enviar mossos a desallotjar infrahabitatges, quan el que caldria enviar són batallons de treballadores socials amb temps, recursos i solucions per oferir. Això, i no auditories, desitjarien els nostres veïns i veïnes més fràgils per al 2022.