Pressupostos Generals de l’Estat Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

L’amiant de la dreta

Van sortir en tromba contra l’acord de pressupostos. A Madrid. Però, en bona mesura, també a Barcelona

1
Es llegeix en minuts
L’amiant de la dreta

EFE/Enric Fontcuberta

La dreta va sortir en tromba contra l’acord de pressupostos. A Madrid. Però, en bona mesura, també a Barcelona. Fins i tot aquesta part de la dreta que exerceix de ferotge oposició malgrat estar al Govern. Allà hi ha el diputat ‘juntaire’ Canadell i els seus escarafalls, tan teatrals com estridents. Quin contrast amb Jaume Giró, un conseller del qual haurien de prendre exemple propis i estranys, que cohabiten junts però no barrejats. Giró és un senyor. I malgrat ser baixet emergeix com un gegant davant la mediocritat de tants d’altres.

La dreta va muntar un circ a Madrid –a tot arreu hi ha fang quan plou– pel pacte del PSOE i Unides Podem amb ‘els nacionalistes’ que volen trencar Espanya. Els titulars asseguraven que es van emportar un botí extra de 400 milions. Després resulta que en aquest ‘saqueig’ de les arques públiques s’engloben 100 milions per als veïns de La Palma que pateixen el volcà de Cumbre Vieja. Els de Rufián ‘van saquejar’ un feix de milions per a la jubilació als 60 dels agents dels Mossos d’Esquadra. ¡Terrible per a la unitat d’Espanya! Després la dreta aclama les protestes dels sindicats policials, marionetes uns dels altres. La dreta protesta, Rufián-Elena s’arremanguen. També ‘van saquejar’ una quota audiovisual per al català. Per cert, amb els de Puigdemont tan irats com amb l’aprovació dels pressupostos Giró-Aragonès. 

Notícies relacionades

Una altra de les vileses té a veure amb el ‘saqueig’ perpetrat pels ‘bilduetarres’ que es ‘van emportar’ 40 milions per als treballadors de l’amiant. ¡Espanya feta miques! Això de l’amiant no és exclusiu d’Euskadi. On no va arribar Rufián, va arribar el també republicà Isaac Peraire, director de l’Agència Catalana de Residus. Peraire ha fet el que la dreta (catalana) no va concretar mai a Badia del Vallès, 4,5 milions en un feu que arrossegava un problema colossal amb la vivenda. L’alcaldessa socialista, Eva Menor, es va emocionar i es va mostrar agraïda davant el president Aragonès. No era per a menys, afecta 200 edificis del municipi que viuen amb aquesta amenaça permanent. 

IPotser és que el problema no són els que volen ‘trencar’ Espanya. El problema és aquesta dreta que viu com un drama el final de l’amiant.