Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

No és un accident

Els migrants que van morir en un local ocupat van ser víctimes d’una injustícia social insuportable

1
Es llegeix en minuts

L’horror va passar rere una persiana tancada. Com tantes n’hi ha. Un nadó, un nen de tres anys i els seus pares, migrants dedicats a la ferralla, van morir en un local ocupat on malvivien. Més enllà de les causes exactes que van provocar l’incendi, és evident que van morir víctimes d’una injustícia social insuportable. D’un sistema que nega a massa persones l’accés a una feina digna, que converteix el dret a la vivenda en un luxe inaccessible i que imposa uns costos energètics de bogeria.  

Notícies relacionades

El mateix dia que ens despertàvem amb la notícia del desconsol, les portades dels diaris ens mostraven la coronació de la descomunal estrella del temple de la Sagrada Família. 5,5 tones i 7,5 metres de diàmetre entre les seves puntes. Centenars de leds la il·luminaran a la nit. «Una nova estrella al firmament», segons paraules de l’arquebisbe Joan Josep Omella. O un grotesc apunt més per al temple de l’excés. El cost ha sigut d’1,5 milions d’euros. 

Tot just un quilòmetre separa l’opulenta exhibició de la persiana tancada. Entre l’un i l’altre, el precís reflex de la nostra ànima col·lectiva. De les llums i les ombres. Del sofriment ocult i de l’artifici més pervers. Res és un accident.  

Temes:

Pobresa