Ficció audiovisual Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

‘Arcane’: un món per a tothom

És una brillant i trepidant sèrie d’animació que t’atrapa des del primer segon i t’arrossega a un univers tan ric en matisos que resulta impossible apartar la mirada de la pantalla

1
Es llegeix en minuts
‘Arcane’: un món per a tothom

En un món hipersaturat d’opcions audiovisuals, que ens avassallen des de múltiples plataformes, és difícil trobar un producte que es desmarqui dels altres. Difícil, però no impossible. Fortiche Productions i Riot Games s’han aliat amb Netflix per oferir-nos una sèrie basada en l’univers de League of Legends, l’arxiconegut videojoc multijugador d'arena de batalla en línia creat per Riot Games que, amb el temps, s’ha convertit en el joc de competició ‘online’ per excel·lència, amb milions d’espectadors únics que cada any acudeixen a la cita anual de jugadors i fans: el campionat mundial de League of Legends. 

Notícies relacionades

Però no pateixis, lector. ‘Arcane’, que així es diu la sèrie, és capaç de satisfer tant els fans més acèrrims com els que no saben res sobre League of Legends. Escrita per Christian Linke i Alex Yee, ‘Arcane’ és una brillant i trepidant sèrie d’animació dirigida per Ash Brannom que t’atrapa des del primer segon i t’arrossega a un univers tan ric en matisos que et resulta impossible apartar la mirada de la pantalla. El ritme imparable de la trama promet i compleix, i quedes a mercè del ball frenètic de colors i textures que componen una direcció de fotografia i edició absolutament exquisida, saltant de «uau» a un «puff», no sense abans passar per «mare de Déu» i altres exclamacions de joia. ‘Arcane’ ens roba durant nou episodis, repartits en tres actes, per explicar-nos les aventures de diversos personatges repartits entre dues ciutats simbiòtiques i contràries: Piltover, la ciutat del progrés, i Zaun, la ciutat que es cargola a les ombres. 

‘Arcane’ és simplement i planerament una passada, i possiblement el millor contingut audiovisual que ens arriba des del món dels videojocs fins al moment. Un producte amb infinit potencial que fa ús creatiu d’un univers que fa passar una bona estona a milions de persones per tot el món des del 2009. Ara, a Netflix, ens convida a tots els altres.

Temes:

Sèries