Caïnisme popular Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

La guerra del PP

Que no s’equivoqui Casado, no serà fàcil desfer-se d’Ayuso. Guanyi o perdi la batalla interna, ella seguirà allà

1
Es llegeix en minuts
La guerra del PP

Jose Luís Roca

La guerra oberta entre el líder del PP, Pablo Casado, i la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i els seus respectius equips, desencadenada per la intenció de la madrilenya de fer-se també amb el control del partit a la seva comunitat, demostra el temor que produeix a Génova el rutilant ascens en la popularitat de la fins fa poc aliada de Casado, convertida ara en el seu principal rival. La direcció nacional del PP no vol que Ayuso reforci la seva posició a Madrid, ja molt vigorosa després de l’espectacular triomf electoral del maig, perquè això la situaria en una posició molt més còmoda per intentar l’assalt al lideratge estatal. Tot i que ella va proclamar en la convenció del partit a València que la seva «meta política és Madrid», els seus moviments semblen desmentir-la. Així, almenys, ho veu l’equip de Casado, el secretari general del qual, Teodoro García Egea, té bloquejat Ayuso al WhatsApp des de setembre.

Notícies relacionades

És evident que la presidència regional del partit li donaria a Ayuso més poder i el control, per exemple, sobre les llistes electorals, inclosa la de l’Ajuntament de Madrid, l’actual titular del qual, José Luis Martínez Almeida, és el favorit de Casado per presidir el PP madrileny. Però aquest, el de les llistes, no seria un problema irresoluble si no veiessin en la presidenta madrilenya una amenaça, perquè la seva acceptació no es redueix al perímetre de la comunitat sinó que transcendeix aquests límits i va creixent entre l’electorat popular de tot el país. Una batalla similar a la de Casado i Ayuso no s’ha donat ni tan sols amb Núñez Feijóo, que sempre sembla esperar el fracàs de l’actual líder per saltar a l’escena estatal. I ell presideix Galícia i el partit en aquesta comunitat.

La virulència de la baralla entre Ayuso i la direcció nacional del PP no augura, de moment, una solució pactada. Més aviat sembla que la confrontació, davant l’estupefacció dels seus votants, continuarà aferrissada. Però que no s’equivoqui Casado, no serà fàcil desfer-se d’ella. Guanyi o perdi aquesta batalla interna, Ayuso seguirà allà.