Moció de censura Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

De Mike Tyson a Belize

Després del lleig assumpte de Belize i García Albiol, Guanyem torna a donar ‘gratis et amore’ l’alcaldia de Badalona al PSC

1
Es llegeix en minuts
De Mike Tyson a Belize

El que passa a Badalona és la viva estampa d’una alcaldia soferta que arrosseguen pel fang. A més d’un disbarat per a una esquerra variada que malgrat disposar de majoria absoluta ha naufragat, ha vorejat el ridícul i va deixar Badalona, tercera ciutat del país amb el permís de Terrassa, a mercè del gegant Xavier García Albiol, que s’ha menjat el conjunt de la dreta des que va irrompre en una ciutat que tradicionalment va ser un feu socialista.

Tal faràs, tal trobaràs. I ara el lleig assumpte de Belize tornarà García Albiol al galliner opositor a Badalona. El dretà dirigent del PP i el seu verb populista guanyen amb un bon marge, tot i que lluny de la majoria absoluta. Va ser el PSC d’Àlex Pastor el que va aconseguir l’alcaldia el 2019 malgrat ser tercera força al consistori. Els socialistes es negaven a recolzar la candidatura Guanyem-ERC, liderada per l’exalcaldessa Dolors Sabater. I aquesta última, en un gest de generositat sense cap reciprocitat, no només va renunciar a la seva candidatura sinó que va votar gratis la de Pastor. Tot per impedir que Albiol recuperés l’alcaldia que ja va exercir el 2015.

L’alcalde Pastor va dimitir després de ser sorprès en un control policial en plena pandèmia saltant-se el confinament a la babalà. Tot i que el pitjor és que anava borratxo i tan carregat que fins i tot va mossegar un agent policial a l’estil de Mike Tyson.

Notícies relacionades

No va tenir més remei que presentar la renúncia precipitadament, cosa que obligava a tornar a negociar un candidat a l’alcaldia. L’obsessió del PSC per impedir que Sabater recuperés l’alcaldia, més els artificis per sembrar la zitzània a les files de Guanyem i ERC, van acabar en planxa. I amb Albiol de nou a l’alcaldia.

El que és inexplicable és que en l’anterior ocasió, en el pitjor dels supòsits, Sabater hauria sortit del ple –per substituir el dimissionari Pastor– amb la vara d’alcaldessa a les mans. Però hi va renunciar, després d’una última maniobra del PSC exigint una alcaldia compartida. Mentre en aquesta ocasió tornen a donar ‘gratis et amore’ l’alcaldia, de nou, al PSC.