Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Només tindràs futur si te’l pots pagar

Els universitaris seran graduats, tot i que no sàpiguen una tercera llengua. Demostra que «la formació depèn molt de les extraescolars, i no tothom se les pot permetre»

1
Es llegeix en minuts
Només tindràs futur si te’l pots pagar

La notícia trista és que el Consell Interuniversitari de Catalunya ha decidit renunciar a l’exigència del certificat B2 (en anglès, i també en altres llengües) com a requisit per poder-se graduar. Però n’hi ha més. Hi ha la constatació d’un fracàs com a país, que no és estrictament un problema de les universitats (el punt final de destinació), sinó que afecta els altres trams del trajecte. I ho diuen els mateixos responsables del departament, que entenen que és «un acord realista» quan, de fet, és la confirmació d’una ferida mortal del sistema.

És realista, perquè els universitaris no estan en condicions d’acreditar aquest coneixement, tot i que des del departament s’assegura que s'han d'assolir les competències, «però no necessàriament a través d’un títol». ¿Com? ¿És que així qüestionem tot l’entramat educatiu? ¿Solució? Seran graduats, tot i no saber una tercera llengua. I és mortal, la ferida, perquè demostra que «la formació depèn molt de les extraescolars i no tothom s'ho pot permetre». Les universitats han fet el que han pogut per evitar el desgavell, però el problema de fons és estructural. El missatge 'realista’ és aquest: només tindràs futur si te’l pots pagar.

Temes:

Anglès