Pressupostos del Govern Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Topar de cara, tossut que tossut

Qualsevol proposta que presenti Giró als anticapitalistes, per mandat del president, s’encallarà com abans va passar amb Mas-Colell, Junqueras o el mateix Aragonès

2
Es llegeix en minuts
Catalunya prevé prorrogar una semana el toque de queda y amplía a 165 municipios

Catalunya prevé prorrogar una semana el toque de queda y amplía a 165 municipios / David Zorrakino (Europa Press)

Quedi dit que Jaume Giró, actual conseller d’Economia i Hisenda, és del bo i millor d’un Govern que compta amb uns quants noms solvents. Giró aporta rigor, coneixement i món. I això no és poc després del pas de Torra per la presidència.

Giró, al seu dia, va negociar petroli i gas amb la Líbia d’AlGaddafi i va estar a Cuba amb Fidel Castro. Els anticapitalistes de la CUP se sorprendrien de la rebuda que li va tributar el líder cubà. Primer de tot, Giró va defensar amb aplom els interessos energètics que representava a tot el món, per després ser la veritable tenacitat de la Fundació La Caixa i els seus ingents recursos.

Havia de ser el flamant vicepresident econòmic del Barça de la segona era Laporta i, de sobte, després de contribuir a guanyar, va fer un discret pas al costat. Va ensumar el desastre, va témer sentir-se utilitzat i va tocar el dos, sense més ni més. Respectava el president, però no veia gens clar el seu paper en aquesta junta que havia de gestionar un desastre heretat que supera amb escreix els pitjors presagis. Tant en l’àmbit esportiu com en l’econòmic.

Per això és sorprenent que un home de tanta agudesa es vegi impel·lit a només negociar els pressupostos amb els anticapitalistes, tenint en compte que aquests fa 10 anys que estan al Parlament i que mai han recolzat, gens ni mica, cap pressupost, amb l’excepció del 2017 i com a tripijoc. Després de la seva bona actitud en la investidura del republicà Aragonès és comprensible que, en justa reciprocitat, es plantegi a la CUP negociar prioritàriament el pressupost. Però sabent que el rebutjaran.

Notícies relacionades

Cabra avesada a saltar, salta i saltarà, qualsevol proposta que els presenti Giró, per mandat del president Aragonès, s’encallarà com abans va passar amb Mas-Colell, Junqueras o el mateix Aragonès. Aquesta insistència a estavellar-se contra un mur de formigó fa pensar, sobretot atenent que l’últim pressupost es va aprovar amb els comuns. 

Llavors, cal preguntar-se, si tant ERC com Junts estan negociant els pressupostos amb el PSOE a Madrid, que van aprovar els de Colau i que Junts donarà el seu vot gratis als de Núria Marín a la Diputació de Barcelona, ¿a compte de quin sentit comú aquest entossudiment a la Generalitat?