Nova sèrie Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Vull ser Hilde Lisko

Hilde és aquesta nena que mai vaig ser; és tot el que vull ser avui, i la resta de la meva vida

2
Es llegeix en minuts
Home before dark

Home before dark

De vegades no sabem el que ens falta fins que ho trobem, fins que hi ensopeguem inesperadament. Anem pel món amb un forat anònim a l’ànima sense adonar-nos-en, respirant a mig pulmó, bevent la vida a glopets no sigui que sentim aquest buit, no sigui que escoltem el rugir d’una necessitat que fingim no reconèixer com a nostra. Però, de tant en tant, i malgrat com de bé hàgim après a apaivagar les ganes de donar-nos a nosaltres mateixos el que desesperadament necessitem, trobem aquest alguna cosa, aquesta espurna ominosa que pot il·luminar aquest buit i omplir-nos de la vida que podríem haver tingut... si tan sols haguéssim sabut que era possible aspirar a més.

Notícies relacionades

‘Home Before Dark’, la sèrie d’Apple TV+ creada per Dana Fox i Dara Resnik basada en fets reals, explica les aventures de Hilde Lisko, una jove reportera de nou anys que canvia la vida dels habitants d’un petit poble quan s’hi muda amb la seva família i comença a cobrir les notícies locals. Hilde escriu al seu diari ‘online’, lluitant per descobrir la veritat amb passió i saber fer, desafiant les regles d’un món que no està fet per a ella. I tot i que els casos recollits a la sèrie són ficticis, el personatge dw Hilde Lisko està basat en una persona real, Hilde Lysiak, que en el dia d’avui continua recollint les notícies i atrevint-se a ser tot el que vol ser, sense demanar permís a ningú, i sense deixar-se acoquinar per les pors d’altres.

Hilde és, en ficció i realitat, una jove reportera, una nena que desafia les expectatives dels altres. Una nena que no es deixa acoquinar pel que el món vol d’ella, i es concentra en el que ella vol del món: un lloc sense crim, on la veritat té el poder de salvar-nos del pitjor de nosaltres mateixos. Hilde és ella mateixa, costi el que costi i passi el que passi. I veure les seves aventures en pantalla m’ha ajudat a veure que el buit que passejo pel món és la por que el món em va inculcar de petita a ser qui era. Hilde és aquesta nena que mai vaig ser; és tot el que vull ser avui, i la resta de la meva vida.

Temes:

Sèries