TORNADA AL FUTUR

Ni pla A, ni pla B: Xavi, el pla de Font

2
Es llegeix en minuts
(FILES) In this file photo taken on October 01, 2019 Sadd’s coach Xavi Hernandez reacts after a goal during the first leg of the

(FILES) In this file photo taken on October 01, 2019 Sadd’s coach Xavi Hernandez reacts after a goal during the first leg of the / KARIM JAAFAR (AFP)

Hi va haver una època en què Joan Laporta anava a fitxar David Beckham i va acabar presentant Rustu Recbec. Ara, a poc a poc o de cop i volta, perquè el que li està passant a Laporta és tot de cop i volta, ens anem assabentant que per ser president del Barça només va necessitar tres coses: una lona (crec que l’autor encara està esperant la recompensa), la promesa que Leo Messi seguiria (d’acooooord, sí, que ho intentaria, però «amb aquests dos, segur que no seguirà») i ell, que ja per si mateix encanta a molts culers. O socis.

Després ens vam assabentar, també de cop i volta, que no hi havia pla A, ni pla B. És més, com que no tenia diners per poder afrontar l’aval (ni ell ni molts dels seus directius), va haver d’entregar-se a poderosos avaladors i fins i tot arribar a la famosa matinada en què els riquets d’Audax Renovables, José Elías i Eduard Romeu, van poder complir els seus somnis (i espera). José, el de l’helicòpter, ajudar el seu soci a arribar al Barça (veurem si a la presidència) i Eduard, manar.

Sense cap control

Ja veuen, Eduard mana tant, tant, i té tan agafat Laporta que fins i tot es permet el luxe, no només d’acudir a les nits a les emissores de ràdio que vol sense permís del club ni del seu DIRCOM, sinó que, a més, quan concedeix entrevistes es fa fotografiar al seu despatx d’Audax Renovables perquè es vegi on són els diners, qui els posa i qui és. Hi ha qui diu que aquesta foto no té cap altre sentit que «fer publicitat de la seva empresa davant els culers per veure si recupera el cost de l’aval». No sé què hauríem escrit si Florentino Pérez hagués presentat Eduardo Camavinga al seu despatx d’ACS.

Sense pla A, ni pla B, Laporta viu immers en un recital d’aparicions televisives (a Cadis va atendre fins a tres cadenes i va continuar afegint confusió a la crisi), permetent que Enric Masip vagi disparant a tot el que es mogui per terra, mar i aire i no podent impedir, insisteixo, que el seu principal avalador vagi fent-se un nom (sense control) per aspirar algun dia a la presidència o, simplement, heretar-la quan tots els fusibles que sostenen el carismàtic president es fonguin.

Echevarría, el pacificador

Notícies relacionades

Perquè és evident que algú que, segons ell, ho tenia tot planejat, no hauria de, al cap de pocs mesos de fer-se càrrec de la presidència, recórrer al manual d’un dels adversaris derrotats a les urnes per salvar (o intentar-ho) la primera pilota de partit. Quan Xavi Hernández anava amb Víctor Font, no servia. Ara és el messies, el ‘nou Pep’, significa la tornada a l’ADN blaugrana, ja saben, pur cruyffisme. I a més, i això és vital, amb un poderós ‘lobby’ periodístic que el defensarà per tots els mitjans, res a veure amb l’amistat que uneix Ronald Koeman amb Lluís Canut, que maltracten a la seva pròpia casa, TV-3.

I perquè ho sàpiguen (i no vull, no, tornar a la Fundació Francisco Franco), l’‘home bo’ que ha aconseguit que Laporta apreciï Xavi i que Xavi renunciï a un munt de coses per fitxar pel Barça, es diu Alejandro Echevarría, excunyat del president. Echevarría truca a Xavi i li diu que confiï. I Xavi confia.

Temes:

Barça