Renúncia obispal Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Nou santoral

El clergat va revolt. Entre els que tenen la mà solta, els endimoniats, els exorcistes, els fatxes, els que s’enamoren d’escriptores de novel·la eròtica i satànica i les restes de sèrie, els capellans suposadament «normals» van de caiguda

1
Es llegeix en minuts
El obispo Xavier Novell saluda a los fieles en el Palau Episcopal de Solsona

El obispo Xavier Novell saluda a los fieles en el Palau Episcopal de Solsona / Bcn

Res nou que no sapiguem. Xavier Novell, bisbe de Solsona, va assumir el ministeri d’exorcista titular de la seva diòcesi, en vista de la falta d’un altre candidat més idoni per al seu exercici. Els experts diuen que, durant més de cinc anys, l’avui dimitit prelat es va introduir en l’estudi de la demonologia i per això va conèixer la psicòloga Silvia Caballol, experta en satanisme. La seva influència a prop de Novell va ser tan creixent que, des de fa dos anys, va ser advertit per sacerdots molt pròxims que l’estaven sotmetent a una acció satànica. Glubs. 

Sent així les coses, està clar que el clergat va revolt. Entre els que tenen la mà solta, els endimoniats, els exorcistes, els fatxes, els que s’enamoren d’escriptores de novel·la eròtica i satànica i les restes de sèrie, els capellans suposadament «normals» van de caiguda. Si tots es poguessin aparellar tranquil·lament, potser la cosa seria més fàcil.

Notícies relacionades

 La ciència i l’empirisme haurien de substituir tant santoral esotèric. Imaginem una altra història. Proposo:

carrer de la Lògica, en lloc de carrer del Sant Crist de la Grua; carrer de la Biosfera en lloc de sant Simeó el Boig, patró dels titellaires; carrer del Cicle del Carboni, en lloc del carrer de santa Tetta, que es movia a la seva tomba; carrer Reforestació, en lloc de sant Fiacre, patró de les venèries; carrer de la Biologia, en lloc de sant Drogó, patró dels lletjos; carrer Big Bang, en lloc de carrer sant Copertino, patró dels exàmens; carrer Empatia, en lloc de sant Friard, patró contra la por de les vespes; carrer de la Química, en lloc de sant Julià el Màrtir, patró dels homicides, els pallassos i els hotelers; carrer de les Ciències Socials, en lloc de Maria Egipcíaca, prostituta; carrer de la Neurociència, en lloc de Clara d'Assís, patrona contra les pluges en dies de matrimoni; carrer del Coneixement, en lloc de santa Bibiana, patrona contra l’epilèpsia, i carrer del Mètode Científic, en lloc de sant Magno, patró contra els insectes. Amén.