Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

No és culpa meva

L’ampliació de l’aeroport és un tema massa transcendent per ser tractat en el frívol vodevil en el qual s’ha convertit la política catalana

1
Es llegeix en minuts
Barcelona 07/09/2021 Sociedad. Ampliacion aeroport, generiques de la zona a ampliar, Ricarda, etc...La Ricarda y sus alrededores. AUTOR: MANU MITRU .

Barcelona 07/09/2021 Sociedad. Ampliacion aeroport, generiques de la zona a ampliar, Ricarda, etc...La Ricarda y sus alrededores. AUTOR: MANU MITRU . / MANU MITRU (EPC)

Suspesa l’ampliació del Prat. Res està trencat definitivament. Si de cas, la paciència de molts. Hi ha tants motius per defensar el projecte com per injuriar-lo. La decisió no és fàcil. Posa sobre la taula elements contraposats de difícil encaix. Simplificar el conflicte parlant de salvar una llacuna enfront de generar 80.000 llocs de treball és insultar la intel·ligència. Parlem de model econòmic i d’emergència climàtica, de futur i de sostenibilitat. Temes massa transcendents per ser tractats en el frívol vodevil en el qual s’ha convertit la política catalana. Ara, un número de supèrbia. Ara, un altre de victimisme. Un més de lluita lliure entre socis. I sempre l’enemic exterior com a excusa. Una política de vol gal·linaci, més centrada a justificar les seves insolvències que a explorar i desenvolupar capacitats.

Un projecte de tanta envergadura només pot abordar-se des de la maduresa en el debat, el rigor en l’anàlisi, el sentit del bé comú, la responsabilitat en la presa de decisió i el compromís amb l’acord. Massa per a uns polítics instal·lats en la rebequeria. Avui pacte. Demà em manifesto en contra. I demà passat, indefectiblement, tot és culpa de Madrid.