Apunt Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Projectar Catalunya

En Comú Podem ha aprofitat l’escassa motivació del PSOE, Junts i ERC amb la taula de diàleg per reivindicar-se i reivindicar la trobada

1
Es llegeix en minuts
POLITICA   JESSICA ALBIACH   EN COMU PODEM

POLITICA JESSICA ALBIACH EN COMU PODEM

A Catalunya estem acostumats a patir, políticament parlant. Acumulem anys convulsos i accelerats nefastos per al debat, la discrepància i l’acord.

Potser per això, no ens acabem de creure aquesta calma absoluta i necessitem aferrar-nos a la taula de diàleg. Cap de les fórmules assajades fins ara ha donat un resultat positiu per al conjunt de la població. Cap ens ha tret de l’aiguamoll en què uns i d’altres intenten ocultar sense èxit les seves llànties.

Restar importància a aquesta taula de negociació és un error estratègic i polític que només atén a suposats beneficis partidistes, mai col·lectius.

Tot i així, no sembla que els comensals estiguin gaire interessats en la cita, a excepció d’En Comú Podem, que ha aprofitat l’escassa motivació del PSOE, Junts i ERC per reivindicar-se i reivindicar la trobada. Ho ha fet la presidenta del grup parlamentari, Jéssica Albiach, en una conferència breu, però que ha deixat alguns detalls interessants de la proposta que representarà la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz. 

La possibilitat de projectar una Catalunya que vagi més enllà de la qüestió independentista és en si mateixa una novetat important. Albiach ha parlat de república, de nació, d’autogovern i de referèndum, però no dins del marc mental independentista, la seva república té cabuda a Espanya i el referèndum suggerit és sobre l’acord sorgit de la taula.

La seva proposat es basa en un lideratge català que contribueixi a enfortir un Estat plurinacional i descentralitzat. Una Espanya que no s’assembli en res a la que somia Ayuso, una Catalunya, que no s’assembli en res a la que van somiar els expresidents Puigdemont i Torra

Notícies relacionades

Albiach ha presentat cinc propostes concretes, alguna com la reforma del delicte de sedició, aparcada pels socialistes fins a l’any vinent.

Hi ha temps per reflexionar, debatre i cedir. Aquest dimecres Jéssica Albiach ha posat l’esperança i les ganes, espero que siguin contagioses.