Mentides Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Paràbola del bon talibà

Els terroristes passaran a ser interlocutors. Llavors, les seves víctimes començaran a incomodar

1
Es llegeix en minuts
Paràbola del bon talibà

Afp

El món ha concentrat tots els seus mals a l’Afganistan i Biden en pagarà la factura, així que una altra dona afganesa assumeix la capa mediàtica de portaveu del seu país. A mesura que esmicola perfídies, esclavituds i vexacions, la seva peripècia es remunta a mesos i anys enrere. Els talibans exerceixen de malvat universal, però la seva responsabilitat estricta s’estén a les dues últimes setmanes. És procedent per tant recordar que el país asiàtic no era una democràcia, només un narcoestat amb presidents titelles de Washington en eleccions manipulades, es parli de Karzai o de Ghani. Quinze dels dinou aeroterroristes de l’11-S eren saudites, així que Bush va bombardejar l’Afganistan.

No és estrany que els autors d’aquestes falsificacions pretenguin disfressar ara l’evacuació d’expiació, la fuga, d’operació humanitària. Es rescata uns milers de persones, inclòs un vol britànic amb mascotes, però es pretén oblidar que Kabul adoba un conglomerat de població en el rang de l’espanyola, i que generarà immediatament entre mig milió i cinc milions de refugiats.

L’última mentida

Notícies relacionades

Cap país occidental pot assumir la seva quota d’aquesta remesa. Si a qualsevol mentida l’anomenes l’Afganistan, guanya de sobte un plus de credibilitat. Per exemple, no hi ha hagut una reconquesta talibana, sinó un apartament, amb l’efecte de tallar l’aigua amb un ganivet. Els fanàtics de l’emirat islàmic són els primers sorpresos d’una victòria més ràpida que la campanya aliada de 2001, mentre els inventors de mentides afganeses preparen la seva última fabulació.

Es tracta del bon talibà, el talibà 2.0, el ‘talightban’, el talibà bio. Al cap i a la fi, aquesta vegada no han penjat d’un pal de trànsit de Kabul al president assassinat, que llavors era Najibullah. Una vegada acomodats, amb les seves natges assegudes, els terroristes radicals passaran a ser interlocutors vàlids des del poder. A tot estirar, gamberrets desorientats. Llavors, les víctimes dels talibans començaran a incomodar els seus entusiastes d’avui. La dona afganesa perdrà la batalla definitiva, l’audiència.