Menjar ràpid Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Calories d’estiu

Un programa de Netflix proposa un recorregut per tots els Estats Units a la recerca dels millors fregits per a espant dels ‘healthies’

2
Es llegeix en minuts
ONBARCELONA  EMA PORTADA ON BCN   Fotos Burger Survival Kit

ONBARCELONA EMA PORTADA ON BCN Fotos Burger Survival Kit

Fa uns dies ho va escriure Òscar Broc en aquest mateix diari: podem fer mil prediccions de les ‘foodtrend’ de l’estiu, però després ens pot el de sempre. Ahir vaig estar al meu xiringuito de platja favorit i ho vaig comprovar per mi mateixa: triomfava la croqueta, la patata brava i el calamar a la romana. Res a priori gaire sa ni gaire ‘cool’, cal reconèixer-ho. Però què volen, molts associem l’estiu a aquelles nits cerveseres sota llumetes de revetlla i no estem disposats a renunciar-hi per practicar el dejuni intermitent que ara ho peta i que ha de començar just quan comencen a omplir-se les terrasses, a les vuit de la tarda. A mi que no m’hi busquin.

Entre les tendències ‘foodie’ de televisió sembla que s’aprecien també aquestes tendències estiuenques. Aquestes últimes setmanes m’he llançat a veure la sèrie (a Netflix) presentada per Daym Drops ‘Fresh, fried and cryspy’ (Fresc, fregit i cruixent). Deu capítols que venen a ser a les sèries ‘foodie’ el que el porno a les comèdies romàntiques. Per posar en antecedents els meus lectors: Daym Drops és un presentador de televisió i crític gastronòmic que es va donar a conèixer ressenyant a Youtube restaurants de menjar ràpid. La seva presència davant la càmera resulta devastadora en tots els sentits. Per la seva manera de parlar, pel seu entusiasme espontani, per les seves expressions col·loquials i també pel seu aspecte. Fa 1,98 metres, pesa 181 quilos i es guarneix amb una barba espessa i bicolor. En diverses ocasions ha acceptat a internet reptes per perdre pes, però els ha abandonat abans d’aconseguir resultats. El 2020 es va declarar públicament «gras i feliç». Veient la seva sèrie, podríem ser emfàtics: Drops és molt feliç, sens dubte, i també molt gras. I si fa moltes sèries més com ‘Fresh, fried and crispy’ aconseguirà ser-ho més encara.

El programa proposa un recorregut per tots els Estats Units a la recerca dels millors fregits. Tot allò que espanta els ‘healthies’ és enaltit aquí: hamburgueses, dolços, bunyols, tota mena d’arrebossats —en un dels programes arriben a arrebossar caramels tous—, gofres, salsitxes... Tot com més oliós millor, amb capes i capes de massa, banyat en salses o empolvorat amb tones de sucre. Algunes receptes són interessants, però totes generen més inquietud que ganes de provar-les. ¿Per a què aquesta delectació en la caloria supèrflua? N’hi ha prou amb veure un programa per desitjar amb totes les teves forces una amanida molt verda o una rodanxa de lluç al vapor sense res.

Notícies relacionades

Al final una es consciencia que el millor de Drops és la seva capacitat d’oposar-se a les convencions, la seva llibertat sense complexos. En aquests temps en què molts han declarat la guerra a les carns vermelles, que triomfa el ‘veggie’, el ‘sugar free’ i el ‘plant based’, ell disfruta sumant calories a les calories, fregint les coses dues i tres vegades i devorant-les després, amb gran profusió de sucs i lloances, davant la càmera. No està malament. No entren ganes de menjar fregits (a mi, almenys), però sí de portar la contrària a la humanitat amb entusiasme.