Coronavirus Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

L’imprescindible passaport covid

Aviat el percentatge de vacunats serà prou alt per aixecar moltes de les barreres al conjunt de la població a canvi d’incrementar-les en aquells que continuïn negant-se a ser vacunats

1
Es llegeix en minuts
L’imprescindible passaport covid

Alain Jocard / Afp

No cal comptar-se entre els més crítics amb la gestió de la pandèmia a Catalunya per animar el govern a incorporar-se als països que s’han decidit a no discriminar els immunitzats per tal de protegir la minoria dels que, molt insolidàriament, es neguen a contribuir a eradicar el virus mitjançant una o dues punxadetes. Gràcies a les vacunes, l’última onada no tingut ni de lluny els efectes devastadors de les primeres. La propera, que potser serà l’última si no sorgeix una variant molt resistent i tant contagiosa com la delta i la lambda, acabarà amb menys hospitalitzats i menys malalts a les ucis, però la major part dels casos greus i de morts es comptaran entre els no vacunats.

Notícies relacionades

Com han acabat per entendre molts governs i empreses abans que el nostre, la manera més eficaç de salva-los la vida malgrat la seva temeritat i tossuderia, ja que d’això es tracta en primer lloc, de salvar vides (i en segon de recuperar la normalitat i l’economia) és imposant-los a ells, als que prefereixen arriscar-se en perjudici de tots, les restriccions que els altres ja no necessitem. Aquestes i moltes més, és clar. A la reobertura del curs, els percentatges de vacunats seran ja prou alts com per aixecar moltes de les barreres al conjunt de la població a canvi d’incrementar-les per tots aquells que, sense cap impediment mèdic, continuïn negant-se a ser vacunats, o no estiguin immunitzats per haver passat la malaltia.

Fa encara pocs dies, un dels grans experts que contradiuen altres experts, recomanava als vacunats comportar-se com si no ho estiguessin. D’acord si això s’acaba el setembre. Com a França o a Itàlia i ben aviat a tot arreu, teatres, restaurants, concerts, actes i activitats de tota mena, inclòs l’accés als llocs de treball, haurien d’aixecar del tot el teló amb l’únic requisit de mostrar el famós codi QR a l’entada. Si no és així, les autoritats o els jutges que ho impedeixin es faran còmplices de la ruïna de molts i del patiment dels negacionistes.