LA CORONACIÓ D’ALVES

L’avi es va emportar l’or

3
Es llegeix en minuts
L’avi es va emportar l’or

REUTERS/Thomas Peter

Hauria sigut igualment bonic. És més, probablement molts de vostès pensin que el jove, el ‘rookie’, el principiant, el debutant, el nen ja tindrà futures ocasions per banyar-se en or. Per exemple, aquest mateix final de temporada apoteòsic que ha viscut que, vist des del sofà, no pot ser més impressionant, ja que el xavalet, Pedri, de només 18 anys, ha jugat avui, al Japó, el seu partit oficial número 73, un autèntic rècord mundial d’aquesta temporada.

Però Pedri, que va ser un dels sis grans que ja va brillar amb Luis Enrique a l’Eurocopa (sense premi), va ser dels escollits per Luis de la Fuente perquè ‘la Rojita’ es revengés i per poc ho aconsegueix. Bé, no siguem tan fanàtics, la selecció espanyola, que va arribar molt tocada a la final (ha sigut l’única que ha jugat partit+pròroga a quarts, semis i la final), mai va ser candidata a l’or, ja que el Brasil, rei olímpic, sempre va anar per davant al marcador, en joc i en oportunitat ¡fins i tot va fallar un penal!

Era, sens dubte, l’aposta del sofà d’avui dissabte, penúltim dia d’aquests Jocs Olímpics que, bé, sí, han sigut olímpics, però, què volen que els digui, vostès ja m’entenen, ¿oi?, poc joc, poc olímpic i poc espectacle, ja que fins i tot la filla de ‘The Boss’, Jessica Springsteen, va aconseguir la plata en el concurs de salts per equips.

Descans per a Pedri

Tot el pes estava en Pedri, que veurem quines vacances li donen després que el Barça s’hagi quedat sense Leo Messi, a qui demà sentirem escenificar, un altre cop, el seu amor, etern, enorme, emocionat, pel Barça, però que se’n va i en res, unes hores, tindrà resolt el seu problema, tot i que hagi d’afegir, una altra vegada, el plor i les llàgrimes de Thiago i els seus germans per abandonar un lloc tan celestial com Castelldefels, on no hi ha prou diners per retenir-lo.

I és que el que han fet aquests nois de ‘la Rojita’ té un mèrit increïble, sens dubte molt superior al que ha recollit l’avi Dani Alves que, als 38 anys, va afegir el seu títol 43 al palmarès més gran del futbol mundial, molt més gran que el de Messi i Andrés Iniesta, a qui avantatja en un grapat de ceptres. No només Pedri ha trencat rècords de partits jugats, sinó que el mateix Pau Torres, sí, sí, el que estan llegint, ara mateix està agafant un avió a Tòquio per creuar deu o dotze vegades el món i presentar-se, demà o demà passat, a Belfast, on l’espera el seu equip, el Vila-real, per enfrontar-se, dimecres que ve, al Chelsea, en el primer títol de la temporada 2021-22, la Supercopa europea.

Locució impecable

No hi ha dubte que aquesta final olímpica, que ha sigut disputada però, com gairebé totes les finals, no ha sigut res de l’altre món (ni futbol), en què les dues seleccions han demostrat ser mereixedores de l’or (insisteixo, Espanya no va fer un gran partit, però va estavellar dues pilotes a la fusta i li va faltar –com li va passar a la gran del Lucho– sort en els moments clau), va tenir una de les retransmissions més correctes i amenes d’aquests Jocs.

Tant el jovenet David Figueira, un bon amic, enorme professional, tipus polifacètic on n’hi hagi, com el bo del ‘Chapi’ Ferrer, fan una parella ideal. I sí, és clar, com no, estant a RTVE, volen (però no criden) que guanyin els nostres, però reconeixen quan és i no és penal.

Notícies relacionades

Ferrer va explicar i va estar molt graciós, que aquesta final olímpica havia reactivat el WhatsApp d’aquella selecció olímpica del 92, integrada per autèntics fenòmens. «Ens hem tornat a unir, bé, sempre estem junts, però no hem pogut empènyer prou com per aconseguir l’or», es va lamentar Ferrer al final.

Qui no es va lamentar va ser l’‘avi’ Alves, que, amb 43 títols a les seves vitrines, va jugar els 600 minuts sencers, sencers, de tots els partits del Brasil. ¡A veure qui s’atreveix a treure’l!, André Jardine, no, sens dubte, ja que el va cridar quan el PSG es va negar a cedir-li Neymar Jr.