On Catalunya

Moralisme sexista Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Mugrons i assetjadors

En aquesta societat hipòcrita, puritana i masclista, et renyen si fas nudisme en una platja, però si ve un paio a masturbar-se al teu costat no hi pots fer res

Mugrons i assetjadors
2
Es llegeix en minuts
Maria Rovira
Maria Rovira

Humorista i guionista

ver +

Exterior, dia. Platja de Sant Martí d’Empúries, fa unes setmanes. Quan em disposava a ficar-me a l’aigua vaig descobrir que no havia agafat el biquini. Què hi farem. Per no anar amunt i avall després amb les calces xopes (i sense motiu també seria vàlid), em vaig despullar i vaig anar a nedar amb les amigues. Fins aquí tot bé.

Quan duia dins l’aigua una estona, el socorrista em va venir a buscar. “Vull parlar amb aquesta”, li deia, assenyalant-me, a una amiga meva. “Aquesta”. Vaig fer unes braçades cap a ell. “La platja no és nudista. Te n’informo”. Ahà, molt bé. Per informada em dono. El socorrista se’n torna remugant al seu lloc.

Sembla ser que no hi ha cap ordenança municipal que prohibeixi fer nudisme a la zona. Entenc, llavors, que obliguen al socorrista a cridar l’atenció a tothom que va despullat a la platja esgrimint raons d’un moralisme baratíssim. És el mateix motiu pel qual no es pot fer topless a algunes piscines municipals, un terreny que són com Facebook o Instagram: només hi són vàlids els mugrons si són masculins.

Aquestes reticències amb el nudisme i els pits no són gens innòcues i van lligades a una concepció del cos plena de judici, sexualització i vergonya. Una concepció que és més acusada en les dones i que ens juga més en contra, i que arriba a demonitzar un pit que alleta a l’espai públic.

Notícies relacionades

El pitjor de tot és que, en aquest mateix espai on et vindrà a renyar el socorrista si se t’acudeix cometre el terrible pecat d’exposar genitals i cul al sol, en aquesta societat hipòcrita, puritana i masclista, si ve un paio a masturbar-se al teu costat no pots fer res. Ni a la platja, ni a l’autobús ni enlloc. Masturbar-se davant d’algú no és cap delicte, llevat que aquest algú sigui una persona menor: si ja tens 18 anys, és el teu problema. Tothom sap que et tornes immune a l’assetjament amb la majoria d’edat. Si ets una dona, el millor que pots fer és passejar-te amunt i avall amb un menor com a escut humà per si algun pervertit decideix pelar-se-la mirant-te, perquè la policia no t’ajudarà ni se’l pot denunciar de cap manera.

Que bonic serà el món amb nudisme a qualsevol platja, topless a qualsevol piscina i els assetjadors al fons del mar.