Política i evolució

Molt verí

El cert és que, si acabem sent verinosos, tot podria canviar. Pensant-ho bé, ¿estem segurs que no som ja una espècie verinosa?

1
Es llegeix en minuts
Molt verí

EUROPA PRESS / JESÚS HELLÍN

¿Podrien els humans desenvolupar verí? Una nova investigació revela que tenim les eines adequades per produir-lo. De fet, molts rèptils i mamífers en tenen. «Tots en tenim els components bàsics», afirma a ‘Live ScienceAgneesh Barua, estudiant de doctorat en genètica evolutiva a l’Institut de Ciència i Tecnologia d’Okinawa, al Japó. «Ara només li toca a l’evolució portar-nos fins allà».

En altres paraules, cada mamífer o rèptil té una bastida genètica sobre la qual es construeix un sistema de verí oral. I els humans (i els ratolins) també produeixen una proteïna clau que s’utilitza en molts sistemes de verí: la cal·licreïna. És a dir que, si la gent necessités ser verinosa per sobreviure, començaríem a veure «dosis creixents de cal·licreïnes».

Imagino que la gent tindríem diferents graus de verí. Potser es tractaria d’escopinades més o menys contundents, per deixar el contrincant fora de joc durant una setmana. ¿Qui seria més resolutiu enverinant? Facin les seves apostes.

  – ¿Junqueras o Puigdemont?

– ¿Ayuso o Casado?

– ¿Sánchez o Aragonès?

– ¿Calviño o Belarra?

– ¿Marhuenda o Iceta?

– ¿El Rei o Iglesias?

– ¿Ana Botín o Rafa Nadal?

– ¿Amancio Ortega o Florentino Pérez?

– ¿Aznar o Iker Jimenez?

– ¿Risto o Motos?

El cert és que, si acabem sent verinosos, tot podria canviar. En el Parlament no s’argumentaria res. Els líders indepes s’aniquilarien i els poders fàctics ho controlarien tot. Pensant-ho bé, ¿estem segurs que no som ja una espècie verinosa?

Postdata: senyora Ayuso, ¿per què s’obstina a defensar el Rei dient que l’obliguen a firmar els indults en contra de la seva voluntat? Potser el Rei té més sentit d’Estat que vostè i aprecia més el país que vostè. Pot ser que el Rei creu que estem en un moment adequat per a la distensió. No defensi el Rei, Ayuso, que l’enfonsa.

 

 

 

Notícies relacionades