Acord beneït

Ni independència ni govern d’esquerres

Divendres Catalunya tindrà nou president, però el més pròxim a un triomf que poden celebrar Esquerra i la CUP és el fet que Elsa Artadi s’hagi autodescartat

1
Es llegeix en minuts
Ni independència ni govern d’esquerres

L’acord ja està beneït, la militància de Junts ha votat que Catalunya no sigui independent aquesta legislatura, un pas important i sorprenent.

Fa només uns dies els seus envalentits dirigents posaven del revés tot aquell que no defensés una autodeterminació efectiva i urgent. En els dies negres de la negociació els «dolents» eren els d’Aragonès que apostaven per una Catalunya autonomista per als pròxims quatre anys. Després d’un cap de setmana rural com per art de màgia i calculadora ja ningú pensa el que pensava i les seves noves opinions han fet possible un pacte que hauria de batejar-se com «on vaig dir dic...». Dos dies després tampoc els militants de Junts creuen ja el que creien i ratifiquen un acord que deixa clar que el referèndum d’autodeterminació només podrà ser acordat amb l’Estat i que aposta pel diàleg i la negociació política. El Govern d’Espanya s’ha mantingut ferm en la seva negativa a un referèndum d’autodeterminació, així que la militància de Junts han votat sí a RES. Conscientment i voluntàriament.

Notícies relacionades

D’altra banda, les bases de la CUP i els votants d’ERC accepten que el pròxim govern ja no sigui marcadament d’esquerra o almenys que no ho siguin les seves polítiques. Aragonès va oblidar qualsevol referència a l’esquerra durant la seva compareixença al Palau Robert i, novament per art de màgia i de Junts, han caigut els punts del preacord amb la CUP que marcaven les polítiques socials: la llei catalana de lloguers, la recuperació de les vivendes provinents del turisme, el final de les expulsions arbitràries o la revisió de les externalitzacions del departament de Salut (¡Bingo! Salut ha recaigut a Junts).

Divendres Catalunya tindrà nou president, però el més pròxim a un triomf que poden celebrar Esquerra i la CUP és el fet que Elsa Artadi s’hagi autodescartat per estar en el pròxim Govern i res apunta– almenys de moment– que hagi sigut efecte de la famosa i atapeïda paperera de la història dels anticapitalistes.