La relliscada

Bill i Melinda Gates ho deixen

El matrimoni més filantrop del planeta anuncia el seu divorci, tot i que promet que continuaran junts en la fundació de caritat a la qual anirà la part del lleó de la seva immensa fortuna

3
Es llegeix en minuts

Els diners no donen la felicitat conjugal, però, per força, suavitza la seva absència. Els divorcis sotgen les grans fortunes, però poques vegades les cacen. Després de la separació fa un any de l’home més ric del món, Jeff Bezos (Amazon), sense que hagi perillat el seu daurat podi pel repartiment de béns, ara s’anuncia la ruptura del quart home més ric del món, Bill Gates (Microsoft), amb qui ha sigut la seva companya durant 27 anys, Melinda. Els litigis familiars no solen moure els magnats del rànquing de fortunes, és a dir que aquí ningú dormirà durant uns mesos al cotxe després del cop de porta. Prova d’això és l’excèntric Elon Musk (Tesla), que s’ha casat tres vegades, aparellat d’altres tantes i continua com a subcampió dels multimilionaris de l’orbe. O Bernard Arnault (Louis Vuitton, Sephora...), tercer més ric del món, amb dos matrimonis a la seva esquena.

Notícies relacionades

La famosa llista dels diners de la revista ‘Forbes’ segueix copada pels homes aquest 2021. La primera dona ocupa el 17è lloc (Françoise Bettencourt, L’Oréal) i la primera exdona, MacKencie Scott, divorciada de Bezos, és la número 22. Així que segur que els 120.000 milions d’euros que conformen la fortuna de Bill i Melinda Gates es dividiran de manera convenient perquè tots dos prossegueixin amb la seva tasca filantròpica en la fundació privada de caritat més gran del món dedicada a la salut global, el canvi climàtic i la lluita contra la pobresa. Així ho han donat a entendre en el comunicat on anuncien el seu divorci, perquè ja «no poden continuar creixent com a parella» després d’haver fet créixer estratosfèricament tot el que han tocat. Poc espontani i gens romàntic, expliquen que ell li va demanar matrimoni després de fer una llista amb els pros i contres de fer el pas. Tenen tres fills adults, una impressionant col·lecció d’art, accions en multinacionals de tota índole (només una cinquena part dels seus actius procedeix de Microsoft), cases i propietats per avorrir, una capacitat d’influència que transcendeix fronteres i una legió de detractors entre el més variat del negacionisme.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

La pitjor faceta de la separació dels Gates és que pot aportar alguna felicitat als terraplanistes, ‘magufos’ i esotèrics que fa anys que acusen la parella de propiciar la vacunació contra les malalties greus en general i contra el coronavirus en particular amb el propòsit inconfessable d’introduir xips als cossos de la gent per robar informació que després utilitzarien per als seus negocis. Miguel Bosé i Enrique Bunbury són alguns dels conspiranoics que han acusat Bill Gates de voler dominar el món, sol o en companyia de la seva dona, que al seu torn ha rebut infinites crítiques per recolzar els anticonceptius com a manera d’aconseguir l’emancipació femenina. Aquestes teories alienades encavalquen crítiques més sòlides i fundades a la parella, per falta de transparència en l’elecció dels projectes científics que financen. En el comunicat del seu divorci, els filantrops distanciats prometen continuar cooperant pel bé de la humanitat. A expenses de saber com es repartiran el seu ingent capital, ja que no tenen un acord prematrimonial, qui tenen molt clara la seva part del pastís són els seus tres fills. Rebran 10 milions de dòlars cada un perquè puguin viure sense preocupacions i alhora llaurar el seu propi camí, mentre que la resta anirà a la fundació.