APUNT

De Budapest a Goteborg

1
Es llegeix en minuts

Fa dos anys van ser un ninot en mans de l’Olympique de Lió. Un equip de nenes a mercè de dones que funcionaven en un engranatge perfecte. Se sabien perdedores per endavant, però no imaginaven una distància tan abismal. Més intensitat, més potència, més físic. Sense aquella derrota, necessària, no s’entendria aquesta altra final.

El Ferenc Liszt, l’aeroport internacional de Budapest, va ser el testimoni silenciós d’una reunió que ho canviaria tot. Lluís Cortés i les seves capitanes van arribar a una única conclusió. Si volien repetir, i aquesta vegada amb opcions, només hi havia una fórmula: entrenar més i millor. Sense perdre la seva identitat, hi havia marge per ser més intenses, més potents, més físiques: millors. Ara són capaces de pressionar millor i per més temps, amb el mateix bon tracte de la pilota.

Bons fitxatges

Notícies relacionades

El club va contribuir amb els fitxatges d’Hermoso i Hansen, però el bloc ha madurat. Lieke Martens va recollir el vestit oblidat de The Best i va ser determinant quan ho havia de ser. La Patri, l’Alexia i l’Aitana no es van deixar intimidar pel físic del PSG. Mapi León va resistir les envestides franceses i va treure la pilota jugada, complementada com sempre per Pereira, que es perdrà la final per una de groga de més, però va ser allà. Com Sandra Paños, que va parar quan va fer falta perquè Goteborg els rebi el 16 de maig.

No mereixen que ningú els enteli el seu somni. Si Joan Laporta vol ser a Suècia, ho agrairan. I si no, perquè aquell dia el Barça masculí rebrà el Celta en un altre partit important de lliga, un altre dia serà. Perquè la seva absència no té cap incidència, més enllà del cost personal d’imatge per a la seva figura. Podria haver sigut al Johan Cruyff i a Mestalla, sense contacte amb la bombolla del primer equip. Va deixar passar l’oportunitat i segurament algú l’hauria d’haver assessorat millor. Si el Barça guanya aquesta Champions, es convertirà en el primer club que guanya el trofeu en categoria masculina i femenina. Una cosa històrica, hi sigui present o no el president del club.

Temes:

Barça