Pros i contres

Confrontació de relats

La pandèmia ha afegit lluites a una ciutat, Barcelona, que mai ha deixat de ser camp de batalla

Es llegeix en minuts
Confrontació de relats

«Mostrem al món que això és la zona zero per a la recuperació», va dir amb to encoratjador l’organitzador del Mobile sobre Barcelona. Les seves paraules anaven dirigides a les autoritats de la ciutat, Catalunya i Espanya, al congrés Barcelona React. Quatre dies de debat centrats en la recuperació econòmica. La pandèmia ha afegit lluites a una ciutat que mai ha deixat de ser camp de batalla. A més de la pobresa aguditzada i els reptes de qualsevol gran urbs al segle XXI, s’hi suma la tensió entre certa idea de Barcelona i certa concepció de Catalunya. La pugna no és nova, les reticències del Pujol president a la ciutat olímpica de Maragall són l’exemple més revelador del duel. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

La realitat no sempre atén els relats. El «Sí que es pot» que va ressonar a la plaça Sant Jaume amb la primera victòria d’Ada Colau (2015) no va agradar als qui treballaven per estendre l’èpica del procés. Però Catalunya només s’empetiteix quan Barcelona perd poder. Desgastar la ciutat és automutilar-se. 

La confrontació de relats no pot impregnar les relacions polítiques fins a la paràlisi. La «zona zero de la recuperació» és un bon lema per unir esforços.