Opositors
Una fallada d’organització a la UB va impedir que, almenys, una vintena d’opositors s’examinés del MIR (prova d’avaluació per accedir a la formació d’especialistes mèdics a Espanya) i d’altres exàmens de sanitat especialitzada. Mentre el Col·legi de Metges reclama a Sanitat una «solució immediata», el Ministeri veu impossible convocar un examen extraordinari ja que «l’elaboració de les proves comporta més de sis mesos de feina» i suposaria un retard en l’adjudicació de places. Mentrestant, la desesperació d’uns joves que porten mesos de preparació duríssima (després d’anys d’esforç) i veuen ara el seu futur en suspens.
El problema no és senzill de resoldre, però la solució no pot ser l’abandonament dels opositors. Sembla imprescindible una solució de consens i, posats a fer, abordar un debat en profunditat sobre l’examen MIR i la seva capacitat de millora. Mentre que el seu punt fort és la transparència i l’equitat, la seva debilitat és el pes memorístic de la prova i el que això comporta. Des d’una orientació determinada de l’ensenyament universitari fins al negoci de les acadèmies de preparació a l’examen.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.