Sèries

El nou fan adult de Marvel

La companyia s’ha llançat a generar continguts plens d’una fina i elegant complexitat que es desfà al paladar de l’espectador, sigui o no fan de la franquícia

1
Es llegeix en minuts
El nou fan adult de Marvel

La meva generació va créixer entre superherois, amb còmics, sèries de televisió i pel·lícules per a tota la família. Qui no va tenir un favorit de nen, potser va créixer pensant que mai en tindria un, que la fantasia narrada d’una guerra supernatural entre el bé i el mal mai seria part del seu repertori emocional. Jo vaig ser un d’aquests nens que, disfrutant de les històries, no va arribar mai a sentir-se part de l’univers dels superherois. I vaig créixer anant de visita, sent una turista on molts d’altres van fer llar. Fins que em vaig fer gran, i MARVEL es va fer gran amb mi.

Notícies relacionades

Marvel ha crescut, però aquesta «maduresa» no ve tan sols de la profunditat de les històries, la densitat dels debats interns d’herois i malvats, o l’exploració de la relació simbiòtica entre el bé i el mal. Aquesta maduresa no és de contingut, que crec que sempre hi va estar present de manera més o menys implícita, sinó de forma. Marvel s’ha llançat a generar continguts plens d’una fina i elegant complexitat que es desfà al paladar de l’espectador, sigui o no fan de la franquícia. S’explora amb vivacitat el que abans era un debat intern dels protagonistes respecte a la seva naturalesa, i les històries es deixen influir per la realitat de l’espectador en comptes de tapar-la amb sedatius de desarrelada fantasia.

La nova sèrie de Disney ‘Falcon y el Soldado de Invierno’ continua aquesta tendència d’escriure amb delicada empenta emocional noves històries que fan de Marvel un univers veritablement ric i complex, ple d’emocions i talls, cantonades afilades i revolts tancats. A ‘Falcon y el Soldado de Invierno’ caminem al costat de Bucky Barnes, el Soldat d’Hivern, el que una vegada va ser el millor amic de Capità Amèrica, entre la runa d’una vida que sembla no voler deixar-lo anar. I en tan sols dos capítols, Bucky i Sam Wilson (Falcon), ens sedueixen i convencen. Quedem atrapats en la narració de les seves aventures per la humanitat que desprenen, la seva reactiva amistat, la seva encegadora i desesperada moralitat. I per fi tinc el meu personatge de Marvel favorit: el Soldat d’Hivern, Bucky Barnes.

Temes:

Marvel Sèries