Setmana Santa

El cicle de la vida

Avançant-nos a la Vetlla Pasqual ens hem desfet d’objectes, records (bons i dolents), ens hem quedat amb l’essencial i hem deixat espai al present i al futur

1
Es llegeix en minuts
El cicle de la vida

Diumenge de Rams. Inici de la Setmana Santa. Segon any de la pandèmia. Enyoro d’una manera gairebé física el meu racó al món. Acato les restriccions de mobilitat encara que no les comprengui (no totes, o no quan ens posen davant contradiccions xocants) en el refugi del «ja falta poc».

El cicle de la vida (de la vida i de la mort) es fa més evident que mai aquests dies. El canvi d’hora, l’entrada de la primavera, la commemoració de la passió, mort i resurrecció de Jesús. El 2020 va ser un any sense benedicció de Rams, sense oficis de Setmana Santa, sense Vetlla Pasqual, sense Diumenge de Pasqua. Esforços titànics per part de les comunitats per fer-nos viure telemàticament plegats els dies més importants del calendari litúrgic. La imatge del papa Francesc sol enmig de la plaça de Sant Pere del Vaticà el Divendres Sant sota la pluja és ja inesborrable. Enguany recuperem presencialitat, i mascaretes, gels i distància no ens allunyen, al contrari, ens fan sentir més en comunió, per l’oportunitat de ser-hi, per recordar els que no hi són, per recordar-nos qui som i d’on venim, quin sentit té tot plegat.

Soc com sempre el Pere que plora amargament quan es compleix la profecia que anunciava que negaria Jesús tres vegades. Veig com li costa i ens costa perdonar-nos, assumir que som febles, que ens equivoquem, i que potser per això encara som més estimats.

Obro la carpeta Bach, la banda sonora imprescindible de la Setmana Santa. Via Oriol Pérez Treviño, he sabut de la ‘Cantata 182’, l’única que Bach va escriure expressament per Diumenge de Rams i l’he escoltada. Comencem bé.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Hem fet neteja al despatx. Avançant-nos a la Vetlla Pasqual ens hem desfet d’objectes, carpetes, records (bons i dolents), ens hem mudat més lleugers d’equipatge, ens hem quedat amb l’essencial i hem fet lloc al present i al futur.

Desig de llum, de foc nou, d’esperança, de pau, de llibertat per als presos del procés, de Govern de progrés, d’ambició de país. Bona Setmana Santa.