Sororitat

Amigues

Suporten equips, personatges amb aires de grandesa i companys mediocres que cobren més que elles per fer la meitat de feina

1
Es llegeix en minuts
feminismo

feminismo

Amb els dits als teclats i els sentits activats, destapen històries que no trobem enlloc. Amb les mans als pinzells, als retoladors o els esprais, plasmen artísticament allò que ens surt de les entranyes. Agafen micròfons i els seus peus, càmeres i els seus trípodes per gravar, capturar i eternitzar imatges, moments i persones. Agafen escombres, fregalls, pedaços i pals de fregar per netejar la merda immunda d’un món en crisi. Eduquen i cuiden nens i adolescents amb l’esperança entre les dents i busquen oportunitats i es barallen amb la burocràcia per evitar perpetuar la misèria amb la urgència entre els punys. Amb les seves cames recorren carrers, oficines, despatxos i institucions perseguint uns papers inexistents com els seus drets. Dels seus cossos han sortit, surten i sortiran futures nosaltres amb pulmons petits, ronyons petits i cors petits que ens fan més grans. Es posen davant la pantalla per enviar butlletins electrònics, escriure missatges a les xarxes socials i gestionar la vida digital de projectes col·lectius sota la més absoluta invisibilitat.

Notícies relacionades

Suporten equips, personatges amb aires de grandesa i companys mediocres que cobren més que elles per fer la meitat de feina Acompanyen processos, consoliden grups de treball i carreguen amb el pes de les tasques reproductives que ningú més no fa perquè no té prestigi ni reconeixement. N’hi ha que aixequen edificis, fan funcionar filaberquins, serres i eines pesades; n’hi ha que mouen escenaris, focus i altaveus més grans que jo; n’hi ha que transporten caixes, bosses i trastos amunt i avall i n’hi ha que són capaços de posar-se davant el públic d’un teatre, un concert o una conferència. I, a més, em salven.

Totes elles són les meves amigues, però també les vostres. Són elles les que m’ensenyen cada dia sens falta el significat de la interdependència i la sororitat, i ho fan amb una meticulositat tan precisa, que només puc, podem, agrair-los-ho cada dia. Sí, avui només he vingut a dir que les meves, les nostres, amigues són les millors i ens salven la vida.