CRUYFFISME AMB MAGNIFICÈNCIA

2
Es llegeix en minuts
Tornada al futur

No, no és foc nou. Foc nou és una altra cosa. El que ha passat a les eleccions del Barça, amb la victòria cantada de Joan Laporta, és una altra cosa. És una ‘Tornada al futur’, amb el simpàtic, marxós, ‘cruyffista’, divertit i feliç president del 2003, 18 anys després, disfressat (¡ja ho voldria ell!) del jove Marty McFly, ajudat (molta ajuda necessitarà) del doctor Emmett Brown per retrobar els seus pares i ser feliços.

Ni tota la parafernàlia culer desplegada amb Toni Freixa, que ha protagonitzat una bona campanya, amb noms sobre la taula i fins i tot possibles i suculents contractes de patrocini en via de firmar-se, ni els papers de Dubai perfeccionats a Granollers per Víctor Font, han pogut amb la lona del Bernabéu, el ‘pit i collons’ i ‘al lloro, que no estem tan malament’, úniques aportacions que ha fet l’expresident, que va sortir derrotat ¡i per l’injuriat Bartomeu, vagi!, el 2015.

El vot de Leo Messi

Això sí, Laporta coneix el senyor Jorge, el pare de Leo Messi, i això sembla una garantia que ‘D10S’ està amb ell i que el seu nom figurava al sobre que el petit Thiago va dipositar, a les 11.40 hores d’ahir, a les urnes del Camp Nou. Laporta sap, diu, manejar els representants i advocats dels futbolistes. Laporta sap el què és emportar-se 10 milions d’euros per assessorament a l’Uzbekistan, quan era president del Barça i fins i tot enfonsar el Reus, tot i que diu que li va costar diners o, almenys, un aval.

I Laporta arriba escortat pels seus dos homes forts (poc o res se sap de la resta): Jaume Giró i Mateo Alemany. Curiosament, executius d’èxit, que sempre s’han espavilat de meravella amb diners aliens, per la qual cosa ara estaran en la glòria. No hi ha caixa més aliena, desgraciadament, que la del Barça. Giró sempre va fer miracles (brillants) amb diners de ‘La Caixa’ i Alemany va gestionar de meravella el Mallorca d’Antonio Asensio però, quan va agafar el club després de Vicente Grande, va convocar concurs de creditors al no saber com posar-li mà. Això sí, Laporta té garantit el recolzament cec de La Lliga, ja que Alemany és amic íntim de Javier Tebas, que el va col·locar al València de Peter Lim i amb qui va intentar, frustradament, conquerir la presidència de la Federació Espanyola.

Els pares que valen

Des que va aparèixer la lona no va hi haver partit. Laporta 2.0, el moderat, es va limitar a esperar. Només el va posar nerviós, curiosament, Carles Tusquets, el president de la Gestora, que ahir a la nit no va tenir més remei que felicitar per l’organització impecable de les eleccions, cosa que demostra, també, l’enorme professionalitat dels empleats i executius del Barça. No deixa de ser curiós que el Laporta moderat, reprimit, d’aquest pandèmic 2021 hagi aconseguit més vots (30.184) que el Laporta divertit del 2003 (27.138).

Notícies relacionades

Diuen que, tot just saber-se guanyador, va trucar a Jorge Messi, pare de Leo. Va fer bé, però també hauria de trucar als pares d’Ansu Fati, Riqui Puig, Ilaix Moriba, Óscar Mingueza, Pedri González, Iñaki Peña, Arnau Comas, Alejandro Baldé, Sandro Orellana, Nico González, Álex Collado, Lucas de Vega i/o Konrad de la Fuente, que són, sens dubte, els xavalets de La Masia que li trauran, en els pròxims anys, les castanyes del foc.

I, si alguna cosa han demostrat aquestes eleccions, és que, en efecte, no estem tan malament. Al lloro.