Acomiadament de Gina Carano

Cara Dune, que la força t’acompanyi

Els que manem som nosaltres i, com manaire que soc, penso que no s’han de finançar feixistes. Per molt talent que tinguin. No se’ls ha de donar veu

2
Es llegeix en minuts
Cara Dune, que la força t’acompanyi

Aquesta setmana ha tornat el debat. ¿Cal separar l’artista de la seva obra? Parlem de personatges com ara Michael Jackson, Woody Allen i Mel Gibson. Aquesta setmana s’ha afegit a la llista, per a la desgràcia dels fans d’‘Star wars’, l’actriu Gina Carano, que interpretava el paper de Cara Dune en la sèrie de Lucas Fims ‘The Mandalorian’. Ha sigut acomiadada fulminantment pels seus comentaris a les xarxes socials. Antivacunes, antigai, antiavortament, antitrans i un llarg etcètera. Fins al punt que es va atrevir a publicar a Instagram un missatge que equiparava ser republicà als Estats Units del segle XXI a ser jueu durant l’Holocaust.

Notícies relacionades

Jo, com molts fans de la sèrie, adorava aquest personatge i, tot i que m’agradaria poder separar les coses, em sembla immoral mantenir-la. Estem en un moment delicat, la ultradreta puja com l’escuma arreu del món i mantenir algú amb aquestes idees al teu equip et defineix massa. Igual que et defineixen els teus tuits, els teus comentaris de Facebook i les teves xarxes en general. La política ens defineix a tots.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Abans, en l’època prexarxes, molts no volien dir si votaven això o allò altre. Per por de les represàlies. Avui dia, és impossible mantenir això en secret. Pots votar el que et doni la gana o, si no vols, no cal que votis. Cada comentari escrit a les xarxes et defineix políticament. Tot i que després els esborris o te’n retractis. Això ho fa molt Gina. No sé si és perquè no té gaires llums, els seus representants (que també l’han abandonat) l’hi demanen o és que, simplement, no té cap criteri. És com gravar-te practicant sexe. No passa res si no t’importa que això pugui veure-ho algú algun dia. Si t’és igual, endavant. El mateix passa amb les teves opinions. ¿No et fa vergonya dir obertament que ets homòfoba o racista? Doncs endavant. Però tampoc et queixis si després una empresa privada prefereix prescindir dels teus serveis. No és censura, és política. En el bon sentit de la paraula. Que estem en un punt que sembla que la política són els polítics que ens governen. No és així. Ells només cobren per dirigir la moguda. Els que manem som nosaltres i, com manaire que soc, penso que no s’han de finançar feixistes. Per molt talent que tinguin. No se’ls ha de donar veu. Fins mai, Gina; i et trobarem a faltar, Cara. Que la força t’acompanyi.