Pros i contres

1
Es llegeix en minuts
Arrels

Els arbres teixeixen una mena de xarxes biològiques que els permeten comunicar-se i ajudar-se entre si. ¿I els populismes depredadors? Mentre mirem de dilucidar si Trump és ja un mal record o el germen d’una cosa pitjor, es produeixen brots preocupants a tot el món. Una certa mirada, més abstreta, més nostàlgica d’un passat embellit i més agressiva amb «l’altre» va guanyant terreny. 

Notícies relacionades

A l’Índia s’han inaugurat una biblioteca i un centre de coneixement dedicat a Nathuram Godse, l’home que va assassinar Mahatma Gandhi. El lloc recull informació sobre com es va planejar el crim, també articles i discursos de l’assassí. «El propòsit és inculcar el veritable nacionalisme que Godse va defensar a la joventut ignorant d’avui», afirmen els seus impulsors. Una multitud d’homes va aclamar la inauguració. 

El nacionalisme hindú no deixa de créixer, al mateix ritme que creix la persecució dels musulmans, el culte a la figura de Godse i l’agressivitat d’un discurs impulsat pel Govern. Set mil quilòmetres ens separen de Gwalior, una mica menys del Capitoli, però les arrels de la retòrica populista i nacionalista s’estenen pel planeta.

Temes:

Donald Trump