Editorial

Morir a causa del fred al carrer a Barcelona

Malgrat que s’ha augmentat el pressupost, els dispositius actuals no troben una solució efectiva ni arriben a tothom qui ho necessita

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp46750743 barcelona 28 01 2019  barcelona indigente sintecho  sin tech190315125413

zentauroepp46750743 barcelona 28 01 2019 barcelona indigente sintecho sin tech190315125413 / RICARD CUGAT

A les 18 persones que, segons la Fundació Arrels, van morir al carrer entre el novembre del 2019 i el mateix mes del 2020, s’hi afegeixen ara dos de morts més, en plena onada de fred, a la Barceloneta i al parc de la Ciutadella. La situació de les persones sense llar a Barcelona (unes 4.200, amb més de 1.200 que dormen al ras) s’ha vist agreujada sensiblement per la pandèmia i per les recents circumstàncies meteorològiques. Les temperatures gèlides han augmentat la tremenda fragilitat de les seves vides fins a arribar a aquest tràgic succés.

És cert que s’han augmentat les places als albergs i el pressupost que es destina a la cura d’aquests ciutadans, però la problemàtica real és que no són suficients i que els dispositius actuals, a càrrec del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona, no troben una solució efectiva ni arriben a tothom qui ho necessita. Altres entitats han reclamat més atenció per part del consistori davant un episodi tan lamentable que ens interpel·la a tots com a societat.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

És cert que no pot obligar-se ningú a ingressar en un centre assistencial, tan cert com que en moments crítics s’ha d’extremar, de manera imperiosa, una ajuda contundent i ràpida per salvar vides. Convindrà aclarir l’assumpte amb rapidesa i augmentar la vigilància permanent i el socors necessari, per una simple i èticament inqüestionable qüestió d’humanitat.