Pros i contres

Vexil·lologia recreativa

El detall de les banderes a la concentració de partidaris de Trump i el posterior assalt al Capitoli és divertit i alhora esfereïdor

1
Es llegeix en minuts

El sociòleg Biel Casas ha publicat un interessant i elaborat «fil de banderes», com ell anomena, en el qual descriu amb detall la munió d'ensenyes de tot tipus que van ser presents en la concentració de partidaris de Trump i el posterior assalt al Capitoli. La llista és a mig camí de l’estudi del comportament social i la bogeria de Sheldon Cooper quan, a ‘The Big Bang Theory’ ideava un programa que es deia ‘Fun with Flags’. És a dir, el detall dels draps acolorits és divertit i alhora paorós.

Casas hi ha trobat de tot: banderes de la revolució americana, dels colons contra els anglesos, dels extremistes de QAnon, de col·lectius homòfobs, dels templers, d’esglésies reformades, de primitius cristians. Banderes nord-americans en blanc i negre on destaca una barra de color blau («la vida dels polis importa») o de color vermell (per als bombers) o de color verd (per als militars). I símbols nacionals, com el d’Israel (al costat de proclames nazis), el de l’Iran del xa de Pèrsia, el del Vietnam del Sud d’abans de la guerra, i els de Cuba, Polònia o el Tibet. El maremàgnum és colossal. Aquest oceà de colors explica moltes coses de les coses que vivim.